1 TB SATA SSD tavsiyesi

wallywestr

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşa alacağız. M.2 alamıyorum çünkü anakartımda tek giriş var ve orası dolu. HDD yerine 1 TB SATA SSD alacağım. Çok pahalı olmayan kaliteli bir tavsiye verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşa alacağız. M.2 alamıyorum çünkü anakartımda tek giriş var ve orası dolu. HDD yerine 1 TB SATA SSD alacağım. Çok pahalı olmayan kaliteli bir tavsiye verirseniz sevinirim.

Windows kurulmayacak ise @Marix'in dediği gibi dönüştürücü ile SN580, SN5000 veya bütçe çok kısıtlı ise G2 tercih edilebilir.

Anakart modeli nedir? Dönüştürücü ile M.2 kullanabilirsiniz, SATA SSD'ler fiyat olarak iyi değil.
Dönüştürücü hız veya performans konusunda bir sıkıntı yaratır mı? Anakart modelim Prime H610M-K D4

Windows kurulmayacak ise @Marix'in dediği gibi dönüştürücü ile SN580, SN5000 veya bütçe çok kısıtlı ise G2 tercih edilebilir.
Windows kurmayacak o başka SSD'de

Hocam konuyu yanlış anladınız sanırım.

Böyle demek istemiş.

Bende dönüştürücü ile yazdım yanlış anladınız sanırım?

Dönüştürücü hız veya performans konusunda bir sıkıntı yaratır mı? Anakart modelim Prime H610M-K D4

Windows kurmayacak o başka SSD'de

PCI-e girişine bağlı bir şey. X1 alırsanız başka olur X4 alırsanız başka hız alırsınız.

SATA'dan hızlı olacak olan hangisi hocam? Komple set önerebilir misiniz 2.5k bandında

Yaklaşık 1GB hız alırsınız. Biraz aşıyor ama değer: Bütçe biraz daha yükselseydi SN5000 önerirdim kesinlikle.

Dikkat edilmesi gereken nokta: Ekran kartının altında bulundğu için yer kalıp kalmadığını kontrol edin soket gözüküyorsa tamamen sorun yoktur eğer gözükmüyorsa SATA üzerinden dönüştürücü önereceğim.

Anakartınızın X1 slotu PCI-e 3.0, M.2 dönüştürücü ile 1000 MB'a yakın hız alırsınız, SATA da bu sınır 600 MB.

Ekran kartı slotu engelliyor mu onu kontrol edin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt