Sıfır sistem almayın bence bu paraya. Son birkaç gündür ikinci el sistem diziyorum. Yan bir pc lazım oldu acil olarak, keşke elimdeki 11400 ü ve tomahawk wifi b560 anakartı, m2 ssd yi, 32 gb G.SKILL ramleri vb satmasaydım diye kendi kendimi yedim. Şuan dizdiğim sistem:
i5 11600 + Asrock b560m Pro (IO shield + m2 shield yok + kutusu yok xd) -> 4750₺ + 150₺ kargo
G.Skill RibjawsV 2x8 16GB 3600mhz CL18 ram -> 1000₺
Samsung 990 PRO 1TB Heatsink -> 2800₺
Kasa ve PSU bende zaten vardı (Aerocool Quartz Pro + Seasonic 750W Gold)
3500₺ ye'de Arctic ii 360mm aldım, bu işlemci için overkill, fakat benim için önemli olan sessiz olması. Yurtdışından NH-D15 getirecektim yakın fiyata fakat aciliyeti olduğu için Arctic aldım. NF-A12 fan sipariş ettim 6 tane onlarla değiştireceğim Arctic'in fanları. Kasada şuan 3 tane 140mm NF-A14 var.
Benim absürt ve orantısız dizdiğim sistemi bir kenara koyarsak, sarı sitede her gün yeni fırsatlar çıkıyor. Sınırları zorlayarak pazarlık yaparsanız güzel ürünleri güzel fiyatlara düşürebilirsiniz.
Mesela ben sadece anakart + işlemci + ram'i 5900 a kapattım. Sistem APU sistem olacak ama işim gereği Intel tercih ettim. Bence yukarda arkadaşların dediği gibi, ikinci el bir 5600G vb alırsanız, sizi idare eder. Ekran kartı aldıktan sonra eğer 5600'ün performansından hoşlanmazsanız satar 5800x3d alırsınız.
2. el bu bütçede bi şey alayım desen o da bi dert. Elalem sıfır gibi fiyat yazıyor. Sürekli parça kovalamak gerek. O da yorucu oluyor bir süre sonra. Kafam rahat olsun sıfır olsun dersen bunu alabilirsin. İleride gerekirse ekran kartı yükseltme imkanın var.
Ben de bunu anlamıyorum hocam. Bakın benim elimde 2700x + x470 anakart vardı.Taaa kaç sene önce topladığım sistemdi. Sonra 11400'e geçmiştim. 1700'e işlemciyi, 2 liraya anakartı sattım.
Sonra i5 11400 + b560 Tomahawk Wifi için, 3 liraya anakartı, 2.5 liraya 11400'ü sattım.
Ya ben çok eşşeğim, ya da 2 ayda piyasaya bir şeyler oldu. En ucuz 11400f bile 3 lira şuan.
Hayır bide satıcılarda namus falan kalmamış. Ben bir malı satarken elli kere kafamda olan şeyleri alıcıya söylüyorum. Tomahawk'ın wifi anteni olmadığını söylemeyi unuttuğum için gittim bilgisayarcıdan wifi anteni alıp adama kargoladım parasınıda cebimden ödedim.
Şimdi ise aldığım b560m anakartın m2 shieldi yok, io shieldi yok. Her şeyi geçtim başka anakartın kutusuyla yollamışlar.

Neyse allahtan çalıştı, bios'a girebildim. Bakalım parçalar gelince elimizde bir şey patlayacak mı...