2 milyon TL'ye otomobil tavsiyesi

Bütçe
2M

Geriliyorum

Çalışkan
Uzun süredir araç arıyorum ama bir türlü karar veremedim.
Son zamanlar da 508 GT'de karar kılmak üzereydim, hem ilan sayısının azalması hem de “o paraya pejo alınmaz” algısı yüzünden rafa kaldırdım.

Aklımda iki düşünce var;
• 2015-2020 arası yüksek km, eski donanım ama üst segment olan performanslı bir araç almak.
• 2020 sonrası düşük km, kalite ve marka dan biraz feragat edip performansı iyi, donanımı güncel bir model seçmek.

Sedan veya HB düşünüyorum, düşük ihtimal Formentor tarzı sportif Suv olabilir. 3 kapı Coupe düşünmüyorum. Otomatik olması şart.

Şuan incelediğim araçlar;
• 420d Xdrive Grancoupe / B47 motor 190Hp
• 420d Grancoupe / B47 motor 184hp
• 418d Grancoupe / B47 motor 150 hp
• 508 GT 225Hp
• A3 Sedan/HB 35 TFSI Sline ( çok az bütçe aşıyor )

Kriterlerim ve bütçem dahilinde aklıma gelenler bunlar. Bu araçları yorumlayabilirsiniz veya harici model önerebilirsiniz.
Dediğim gibi önceliğim genç odaklı, performanslı ve nispeten az sorun çıkartacak bir araç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların arasında 1. tercihim kesinlikle BMW olur. Alıcısı var çünkü. Pejo'nun alıcısı 1M altındaki araçlarda 308'de filan. Başka model önerisi istiyorsan DS-9 da bakılabilir. Şatafatlı araba en nihayetinde.

Bence bütçeni aşmadan 420D Grancoupe almak mantıklı çünkü güçlü bir motora ve güzel bir tasarıma sahip, hem de çok fazla alıcısı var.
508 GT de alınabilir ama ilan azlığı yüzünden kafada çok soru yaratır alıcısı olmayabilir. Ama bütçemi aşarım sorun yok dersen A3 almanı tercih ederim. Donanımı yüksek, şehir içinde kullanıcaksan yakıt tüketimi dengeli olan bir araç. Tek sorunu motoru 420D grancoupe ya göre daha zayıf, motor sorun değilse benim tercihim A3.

A3 de aslında pek sıcak değilim.
Şanzıman eski tip kuru kavrama DQ200, bağımsız süspansiyon yok bildiğim kadarıyla torsiyon çubuğu kullanıyor. Bunlara ek olarak motoru da sıradan kalıyor.

A3'ü bence de almayın. Çok 1.5 tsi vaga binesiniz varsa gidip golf, leon vs. alabilirsiniz. Çok anlamı olan bir otomobil değil bence.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt