4.000 TL M.2 SSD Tavsiyesi

Bütçe
4.000

Picky

Becerikli
Bu aralar çokça tavsiye edilen Kioxia Exceria Pro 1TB almayı düşünüyordum fakat alternatif olarak başka hangi modellere yönelebilirim? Bütçeyi artırıp Samsung ya da Kingston tarafında bir modele yönelmeli miyim? Soğutuculu olması çok önemli mi? Sıradan bir kullanıcıyım, yalnızca oyun oynuyorum. Bilgisayarımı tek bir disk olarak kullanıyorum.

@Caner Uncu hocam sizden de bir tavsiye alabilirsem çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.webp
    Screenshot_7.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 30
Bütçeyi artırıp Samsung ya da Kingston tarafında bir modele yönelmeli miyim?
Kioxia'larda genel olarak SLC önbellek boyutu düşük. 1 TB modelinde ~110 GB civarında SLC önbellek olması lazım. Eğer ardı ardına yüksek boyutlu dosya kopyalaması yapıyorsan bir yerden sonra kopyalama hızı düşüyor ama yine de gayet hızlı. Örnek olarak şu videoyu bırakıyorum, zaman ayarlı:

Kingston'ların Kioxia'ya göre artısı bu diyebilirim. SLC önbellek boyutu aşağı yukarı 3 katı. Ama dediğim gibi ardı ardına yüksek boyutlu veri yazıyorsan seni ilgilendirecek bir konu bu. Bunu göz ardı edersek oyun oynayıp gündelik işler yapan son kullanıcı için kayda değer fark oluşturmaz iki disk de.

Soğutuculu olması çok önemli mi?
Olursa daha serin çalışır, olmazsa da yolun sonu değil. ~70 dereceyi çok geçmedikçe sorun olmaz.

Sıradan bir kullanıcıyım, yalnızca oyun oynuyorum. Bilgisayarımı tek bir disk olarak kullanıyorum.
O zaman senin için önemli olan yüksek hızdan ziyade yüksek kapasite. Üst seviye disk almaktansa daha orta seviye alıp 2 TB kapasiteye çıkabilirsin. 4.000 TL ve altına pek düzgün diskler yok ama arkadaşın attığı Kioxia Exceria G3, 4.200 TL'ye ideal bence. O tercih edilebilir.

Kioxia'larda genel olarak SLC önbellek boyutu düşük. 1 TB modelinde ~110 GB civarında SLC önbellek olması lazım. Eğer ardı ardına yüksek boyutlu dosya kopyalaması yapıyorsan bir yerden sonra kopyalama hızı düşüyor ama yine de gayet hızlı. Örnek olarak şu videoyu bırakıyorum, zaman ayarlı:

Kingston'ların Kioxia'ya göre artısı bu diyebilirim. SLC önbellek boyutu aşağı yukarı 3 katı. Ama dediğim gibi ardı ardına yüksek boyutlu veri yazıyorsan seni ilgilendirecek bir konu bu. Bunu göz ardı edersek oyun oynayıp gündelik işler yapan son kullanıcı için kayda değer fark oluşturmaz iki disk de.

Bu ürün nasıl hocam sizce? Kioxia Exceria Pro' dan daha iyi mi kötü mü karar veremedim pek ama. Gerçi sıradan kullanıcı için çok önemli değil dediniz fakat almışken daha iyisi olsun düşüncesindeyim. Verdiğiniz bilgiler ışığında önbellek, soğutucu vb. kriterleri dikkate aldığımızda sizin bir tavsiyeniz olur mu Kingston için? Samsung olarak siz bir şey söylemediğiniz için çok tavsiye etmiyorsunuz gibi düşündüm ama.

@Picky, üreticinin sana sunduğu veri yazma garantisi. 5 sene garanti veriyor, bunun yanı sıra TBW değeri belirtiyor. Hangisi daha erken dolarsa garantisi o zaman biter. 5 senede 1000 TBW veri yazamayacağına göre 5 sene sonra garantisi biter zaten.

Tam olarak ömür demek doğru değil çünkü belirtilen TBW değerinin kat kat üstüne çıkıldığı durumlar oluyor.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt