40 kilo fazlalığı verirken kondisyon ne zaman düzelmeye başlar?

Legolas8

Gelişen
Kondisyonum iyi değil yani çabuk yorulan biriyim. 40 kiloyu vermek için düzenlik yürüyüşlere başladım ve 1 saat yürüyorum şu an, yavaş yavaş 2 saate çıkarmayı hedefliyorum. Kondisyon ne zaman düzelmeye başlar tahmini?

132 kilodan 106 kiloya düştüm, benim için 26 kilo vermek çok zordu. Size kolaylıklar dilerim, bende de kondisyon problemi vardı (halen devam ediyor ama eskiye nazaran daha az), 3-4 ay gibi bir sürede kendimi daha iyi hissetmeye başlamıştım. Tahminimce sizde de benzer bir süre zarfı içerisinde iyileşme görülür.

Kondisyonum iyi değil yani çabuk yorulan biriyim. 40 kiloyu vermek için düzenlik yürüyüşlere başladım ve 1 saat yürüyorum şu an, yavaş yavaş 2 saate çıkarmayı hedefliyorum. Kondisyon ne zaman düzelmeye başlar tahmini?

Cok fazla degiskeni var hocam. Duz tabanlik var mi mesela? Varsa once onu duzeltmeniz lazim o da cok uzun bir surec, bende var ve cok ileri seviyede. Normal yururken dahi yarim saatte yoruluyorum.

Kilo harici saglik probleminiz yoksa 4-5 aya duzelirsiniz.

Çok fazla etken var.

Metabolizman, beslenme düzeyin, enerjin. Yani sadece kilo kaybıyla kondisyon bir anda düzelmiyor. Düzenli yürüyüş, alıştıktan sonra koşuya dönüşebilir hafif tempolu. Egzersiz ve spora yüklenip sebze odaklı beslenme ile beraber şekeri ve asitli içecekleri bırakırsan vücudunun nasıl kendine geldiğini kendin görsen şaşarsın.

Özellikle şekeri bırakmanla yok olacak olan beyin sisinden sonra mental olarak da yorgunluğunu atlatacaksın, vücut ağırlığı egzersizleri de kondisyonu arttırmakta yardımcı olur.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt