55.000 TL'ye kadar televizyon önerisi

Bütçe
55.000 TL
Makaleler
9
Yer
Cordis Die
Esenlikler dilerim. Belirttiğim bütçe maksimum olacak şekilde televizyon önerilerinize ihtiyacım var. Aklımda Samsung'un Neo QLED 4K modelleri var 2025 üretimli olanlardan. Samsung ağırlıklı fakat başka modellere de açığım. 55 inç minimum olursa ve Tizen işletimli olmazsa sevinirim. Teşekkür ederim.

Samsung televizyonların neredeyse hepsi Tizen. Kendi işletim sistemi çünkü. Neo QLED yerine OLED bir TV bakmanızı tavsiye ederim. S85D bakabilirsiniz (2024 cihazı, S85F 2025 ama o da pahalı.)

Samsung televizyonların neredeyse hepsi Tizen. Kendi işletim sistemi çünkü. Neo QLED yerine OLED bir TV bakmanızı tavsiye ederim. S85D bakabilirsiniz (2024 cihazı, S58F 2025 ama o da pahalı.)
OLED'ler bir tık pahalıya kaçıyor sanki. Birde yanık muhabbeti vardı onlarda, çok önerilmiyor diye duydum. Nedir akıbeti?

OLED'ler bir tık pahalıya kaçıyor sanki. Birde yanık muhabbeti vardı onlarda, çok önerilmiyor diye duydum. Nedir akıbeti?
OLED bir panel tabii ki her zaman yanma riskini barındırır. Biraz bilinçli bir şekilde kullanılması gerekiyor ama görüntü kalitesi gerçekten çok çok fark ediyor. Kendim Q70D QLED kullanıyorum, bütçem yetseydi kesinlikle OLED alacaktım. Eğer alacaksanız dikkat etmeniz, aynı yerde saatlerce aynı görüntünün kalmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer içinize sinmiyorsa Neo QLED de güzeldir.

TCL markasının 55 inç miniled serilerine de bakabilirsiniz. Kafanızdaki mevcut bütçe bandında F/P televizyonları mecvut. Servisine de değişmediyse eğer Arçelik bakıyordu. OLED cihazların yanma olayı 2023-2024 sonrası cihazlarda kalmadı gibi bir şey artık büyük markalarda. Öncedendi o sorun. Bahsettiğiniz fiyata 55 inç OLED cihaz almak oldukça zor. Miniled veya QLED cihaz bakmanız lazım onda da benim tercihim miniled olur açıkçası. OLED televizyonlara daha yakın görüntüyü onlar veriyor çünkü hem kontrast hem de gerçek siyah renk için.

İşletim sistemine gelirsek TCL Google TV, Samsung Tizen kullanıyor. İkisi de yeterince hızlı ve akıcı. Artı eksi yönlerini sorarsanız Samsung ilerisi için bir tık daha iyi diyebiliriz. Google kullanan TCL ileride yavaşlama yapabilir Android tabanlı olduğu için. TCL'in avantajı içerisindeki uygulama kütüphanesi Google sebebiyle haliyle daha geniş. Aman aman bir fark yok ama standart uygulamalar zaten artık çoğu cihazın mağazasında mevcut.

Sanırım tercihimi Samsung bir Neo QLED'den yana kullanacağım. Fakat çok model var, kafam karıştı biraz. Beni uzun yıllar idare edecek bir cihaz arıyorum. Bazı forumlarda 55QN70F önermişler. Bu model için fikriniz nedir ya da başka önerebilirim dediğiniz model var mıdır?

Ben kendi kullandığım model olan QN85D önerebilirim. 120Hz ile oyunlarda hiçbir sorun yaşamadan keyif alabilirsiniz. Sadece köşelerden izleme açıları pek iyi değil ama ortadan izliyorsanız problem olmaz. Bu arada genel bir kullanıcıysanız Tizen sizi üzmez, sanırım 7 yıl da güncelleme desteği var.

Ben kendi kullandığım model olan QN85D önerebilirim. 120Hz ile oyunlarda hiçbir sorun yaşamadan keyif alabilirsiniz. Sadece köşelerden izleme açıları pek iyi değil ama ortadan izliyorsanız problem olmaz.
85D fena görünmüyor. Zaten bundan 3-5 ay önce kabataslak bir araştırma yaparken ilgimi çekmişti. Premium bir cihaz fakat Samsung'ta stok yokmuş, o yüzden eledim onu. Güvenilir bir satıcı bulabilirsem alabilirim aslında.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt