5700X istediğim performansı neden vermiyor?

Başar AKAR

Uzman
Yer
Kocaeli İzmit
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar,
Başlıkta da belirttiğim 5700X işlemci kullanıyorum ve ağırlıklı CS2 oynuyorum ancak gözle görülür bir FPS sorunu var. Benim muadilim aynı sistemi kullanan insanlar;

Bu ayarlarla bu FPS'leri alırken ben 150-220FPS aralığında geziniyorum. Normalde 144Hz bir monitör kullansam bu farkı görmeyebilirim ancak 280Hz monitör kullanıyorum ve bariz bir FPS düşüklüğü var yukarıdaki videoya göre.
Şunu fark ettim 5700X'in Turbo Boost frekansı 4.6 GHz ancak ben device Manager'da ya da OCCT'de bu 4.6 GHz'ı hiç göremedim. Aşağıya görselleri de bırakıyorum.
Sizce sorun ne olabilir?

Dosya Ekleri

• Device Manager.webp
    Device Manager.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 50
  • OCCT.webp
    OCCT.webp
    153,6 KB · Görüntüleme: 47
Core ratio 36.00 girip unutmadınız değil mi? Bu işlemcinin base frekansı 3700 MHz.

O ayarın maalesef ne olduğunu bilmiyorum BIOS'tan mı yoksa başka bir yerden mi kapanıyor?
En iyisi akşam eve geçtiğim zaman BIOS'a güncelleme gelmiş mi diye bakarım (1 ay kadar önce güncelledim) bir de BIOS ayarlarını sıfırlarım. Bakalım herhangi bir fark görecek miyim?

Core Ratio 36.00 girip unutmadınız değil mi? Bu işlemcinin base frekansı 3700 MHz.
Dün biraz kurcaladım ve şöyle bir şey oldu dediğiniz gibi BIOS'u varsayılan ayarlara getirdim işlemcimin turboo boost'u devreye girdi 4.2-4.3'leri gördüm yine tam istediğim fps değerlerini alamasam da biraz yükseldi diyebilirim. Şöyle enteresan bir olay var ramlerim 3000mhz ve bunun için XMP'yi devreye soktuğum zaman otomatik olarak Core Ratio'yu 36.00 yapıyor. İlginç gerçekten ilk defa böyle bir şey başıma geliyor. ancak XMP'yi kapatınca işlemcimin tam performansından yararlanabiliyorum.(tam istediğim FPS değerleri olmasa da yine 3.6ghz'da çalışan 5700x'den çok daha iyiydi:) )

Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt