O güç tüketiminde 80 derece civarında olması lazım, bu aradaki fark kasadan kaynaklanıyordur, ön hava girişi kısıtlı, kasa iç sıcaklığı fazla olduğu için performans düşüyordur.
@LASCALLA
Yan ve onde var buyuk bide arkada egzoz fan
Sanirim garantiye yollamam gerekicekYok AIO kullanırken kasa içi hava akışı fazla etkilemiyor 2- 3 derece farkeder o da 240 - 360mm radyatör kullanırken. Ben ön panele taktım radyatör fanları da önde, 3 intake olarak çalışıyor başka intake fan yok. Ona rağmen buz gibi çalışıyor 9950x. Diğer bileşenlerin sıcaklıkları da normal.
Sıcak hava sıkışmış olsaydı içerde anakart ram sıcaklıkları da yüksek görünürdü.
Soğutucusu pompası arızalı yüksek ihtimal.
Sanirim kasadan olabilir yanda ve onde kocaman fan var ama kasa en az 10 yillik sanirim iceriyi sogutamiyor bu kadar etkiler mi?
Hava akışı iyi ve kötü kasa arasında 10 dereceye kadar fark oluşabiliyor.
Radyatörü dışarı alın kasadan bağımsız çalıştırıp test edin, bir de pompa hızını %100 yapın.
Zor sıkıstırdim o biraz ugrastirir, %100 calisinca bu dereceler zaten
%100 kısmı tamam ama kasa tamam değil, o kasadan soğutma performansı almak imkansız, önde büyük fan var diyorsunuz, onun havasını da HDD slotları kesiyor geçen havayı da ekran kartı ısıtıyor, kasanın içi hamam gibi oluyordur, bunu da dışarıda çalıştırmadan netleştiremezsiniz, benim tespitim bu şekilde.
evet cooler master haf x 942
5.25 ve HDD yuvalarını sök, yan tarafa 20lik fan tak farkı hissedeceksin.Mantıklı deneyeyim bir bakalım
evet cooler master haf x 942
5.25 ve HDD yuvalarını sök, yan tarafa 20'lik fan tak farkı hissedeceksin.
Eki Görüntüle 143695
Hocam fan kablolarını hangi şekilde taktınız? Vrm ve fan kablosunu nereye takacağımı düşünüyorum.Yok AIO kullanırken kasa içi hava akışı fazla etkilemiyor 2- 3 derece farkeder o da 240 - 360mm radyatör kullanırken. Ben ön panele taktım radyatör fanları da önde, 3 intake olarak çalışıyor başka intake fan yok. Ona rağmen buz gibi çalışıyor 9950x. Diğer bileşenlerin sıcaklıkları da normal.
Sıcak hava sıkışmış olsaydı içerde anakart ram sıcaklıkları da yüksek görünürdü.
Soğutucusu pompası arızalı yüksek ihtimal.