AC Origins alınır mı?

Ricardo Quaresma

Deneyimli
Steam'de indirimde görünce alayım dedim hikaye için ama bazıları çok sıkıcı diyor bazıları iyi diyor. Sizin de fikrinizi almak isterim. Sizce alınır mı?

Assassin's Creed Black Flag sonrası çıkmış en iyi Assassin's Creed oyunu. Açık dünyası ve büyüklüğü sebebiyle dolaş dolaş bitmiyor. Hikayesi de gayet iyi, şiddetle tavsiye ederim.

Dünyası ve Antik Mısır atmosferi muazzam. Hikayeden tabi bir Rdr2,Tlou beklememek lazım ama AC standartlarına göre gayet iyiydi. Ben bayılarak oynamıştım. Curse of The Pharaoh's Dlc'si de oynadığım en iyi Dlc'lerden biridir. Mitoloji tasvirleri falan harikaydı. Kesinlikle almanı öneririm.

Dünyası ve Antik Mısır atmosferi muazzam. Hikayeden tabi bir Rdr2,Tlou beklememk lazım ama AC standartlarına göre gayet iyiydi. Ben bayılarak oynamıştım. Curse of The Pharaoh's Dlc'si de oynadığım en iyi Dlc'lerden biridir. Mitoloji tasvirleri falan harikaydı. Kesinlikle almanı öneririm.
DLC almasam hikaye deneyimim etkilenir mi?

7 dolar etmeyecek bir oyun Odyssey 7 dolar olsaydı hadi neyse de Origins'e verilmez sığ bir oyun.
Hocam 7-10 dolar dolaylarında bir hikaye oyunu önerisi sunabilirseniz teşekkür ederim.

RPG oyunu seviyorsan bakılabilir. Ben Black Flag'den sonra AC serisinden nefret ettim. Tavsiye etmem açıkçası. Çok ama çok tekrar ediyor.

Ben Ubisoft oyunlarını genelde kendi mağazasından alıyorum. Size de bunu öneririm. Genelde Steam üzerinden EA veya Ubisoft oyunu alınca saçmalıklar yaşanabiliyor. EA ve Ubisoft oyunlarını hep kendi mağazalarından alıyorum.

Yeni oyunları biraz esgeçip Shadows oynadım. Açıkcası temeli keyifli olsa da Shadows insanların da bahsettiği gibi çok tekrar bağlayan ortalama altı bir oyun. AC1 görev mantığına benziyor, ana görev için yan görevler yap ama böyle 1-2 tanesi hariç çoğu ilgi çekici olmasın.

Yeni üçlemede ve Shadows kullanılan dövüş mekaniğini çoğu kişi sevmediğini çok sık belirtiyordu. Shadows'da açıkcası ablamız(adı aklıma gelmedi) gizlilik ve Yasuke ile gidince de bayağı herkesi rahat rahat öldürüyorsunuz. Tek eksisi seviye barı olduğundan ve doğru eşyaları takmazsanız, yukarıdan falan atlarken tek atamadığınız 2-3 tane düşman oluyor. Ama açıkcası ben eski oyunlardan dövüş farkı olarak seviye sistemi hariç bir şey göremedim. Sadece sunum farklı ve basit oyuncu gerçekten bu farklı diye yemiş bunu. Elbette AC Revelations ile başlayan ve kolaylaşan bir dövüş vardı. Ama kombo sistemi olmayan AC'lere geri dönmüşler. Yani benim gibi videolar, oyuncu yorumlarını çok dikkate alıp girmediyseniz şu zaman kadar hata yapmışsınız diyebilirim.

Shadows diğer bir sorunu belki diğer üçlemede de vardır. Ubisoft'un Far Cry 5 ile galiba gelen mağazada oyunu hızlandırma eşya satma arzusu. Mesela haritadaki bölgeleri falan gösteren şeyleri gerçek para ile satılan para birimi ile alıyorsun. Sana oynadıkça biraz veriyor ve oyunda pass sistemi falan var. Haftalık görevleri yaparsan skin falan veriyor. Herhalde skinler hoşunuza gider de tek oyunculu için skin alırsınız diye düşünüyor. Bu şekilde oyunu geliştirmeyi düşündüklerinden, görevlerin çoğu sıkıcı ve detaysız. Yani eski oyunlarda sandık vb. yağmalamaktan dikkatimiz dağılırken, şimdi düz oynarken de dikkat dağılıyor. Çünkü yan görevleri falan oynatmaya itecek seviye sistemi, ana hikaye vb. odağını yok ediyor. Bunlar üstün körü tasarlanmış, yani üstüne düşünmemişler. Ortalama bir kore MMORPG'si oynuyorum gibi hissediyorsunuz. Ama başka oyuncular olmadığından, sizi ileriye azimli itecek şey tema ve bence Japonya hiç de ilgi çekici şeyler barındırmayan bir kültüre sahip.

Shadows'da ana hikaye denilen şey dart tablosuna dizilmiş önemsiz 12 tane karakteri öldürmek dahası yok. Aslında bu temel AC2'den beri gelen bir şey. Hatta AC1'de de vardı ama tablo ile hedefleri göstermiyorlardı. AC2 göre sunum, karakterler falan hak getire, sadece ara sahnelere kasmışlar.

Kısaca ben AC'nin bir MMORPG'sini yapmaya hazırlandıklarına inanıyorum. Seriyi hatta iyice kesi WoW'laştırma arzuları bile olabilir. Bu arzuyu bir de batmazlarsa Elder Scrolls gibi 3-6 yılda bir yeni AC oyunu yaparak da tek oyunculu kitleden de para kazanmaya devam edebilirler. Ben Shadows ile kıyaslayınca muazzam bir detay beklemiyorum. Herhalde FIFA, CoD, PS özel oyunları dışında yılda 2-3 oyun oynasam severdim. Ama bana iyi bir oyun olarak gelmedi. İki aydır Ubi+ alıyorum ve bitmedi. Yarım bıraktım duruyor.

Kısaca yeni serilerdeki diğer üç oyunu oynamadım. Ama Odyssey o üçlemede daha çok seviliyor. Vallhalla pandemide çok satsa da gereksiz uzun diyorlar. Origins yeni şeyler denediğinden biraz ara oyun olarak kalıyor. Çok iyi veya çok kötü denildiğini görmedim.

Alınacaksa da belki Ubisoft+ da tercih edilebilir. Büyük ihtimalle bitiremezsin ama 1-2 ay içerisinde Odyssey'i de belki aradan çıkarırsın ortalama 600 ₺ vermiş olursun. Tabii oyunu almak daha uyguna denk geliyor olabilir. Ben Epic Games ile kupon sayesinde AC Origins ve Odyssey'i 250 ₺ civarına almıştım. Halen oynamadım bu arada duruyorlar.

Oirigins, Odyssey, Valhalla ve Mirage ile oyun temasından uzaklaşmış gibi görünse de hikaye bazında aslında mitoloji ve tarihle harmanlayarak tapınak şövalyelerinin köklerine (Hidden Ones olduğu zamanlara) kadar gidiyor ki Odyssey ile devam eden hikayenin temelini de oluşturuyor. Suikastçi yani "assassin's"lik temasından uzak bulur ya da hikayeden soyutlayıp mekanik tabanlı yaklaşırsanız sıkıcı olabilir ki biraz uzatılan yönleri de yok değil ama orası biraz da Antik Mısır ve mitolojisine ilginize de bağlı tabi.

Keza Odyssey'de Antik Yunan'a ve mitolojisinin derinliklerine inerek de bence oyun devleşiyor ama işin kötü tarafı Valhalla'da mekanikler üst seviyeye ulaşırken hikayeyi toplamada sorun başlıyor ve Mirage'da "tamam Valhalla'da bıraktıklarını burada detaylandıracaklar" derken hebele hübele birden hikaye askıda kalıyor. Shadows'u daha oynamadım, takip ettiğim kadarıyla başta yazdığım dörtlü gibi hikayeyle alakasını da tam anlayamadım. Japon feodal düzeni üzerinden gidiyor gibi, DLC ile ayrı bir şey gelir mi? Orasını da bilmiyorum. Bu son paragrafı da sorundan bağımsız gibi düşünme, oyunun devamını getirirken hikaye bakımından nerede kesildiği anlaşılsın diye yazdım. Zira ben de hikaye için takip ediyordum ama Mirage ve Shadows ile "boşuna mı oynadık?" oldu biraz.

Steam ile sınırlı değilsen ve eski oyunlar rahatsız etmezse GoG indirimlerine de göz atılabilir.

Modlama sorun olmaz diyorsan Morrowind ve Oblivion verdiğin paranın karşılığını alırsın.

Vortex ile modlamak çok rahat oluyor. Yeni Oblivion çıkınca eskisine tekrar giriş yaptım. Ortalama 20-25 saat civarı oynamışım. Çok keyif verdiğini söyleyebilirim. Ama modlama maalesef şart. Bol bol çökebildiğinden, save almayı da unutmamak lazım.

Geri
Yukarı Alt