Arkada programları açık bırakmak performansı düşürür mü?

Makaleler
4
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba, cevabın sorun olmaz olduğunu biliyorum ama hani içimde bi' endişe var. Bi' yanım kendime güvenmiyor doğru olmama rağmen. Arkada EarTrumpet, Lively Wallpaper, ExplorerBlurMica gibi basit şeyleri çalıştıracağım. Çok sorun olur mu? Dediğim gibi biliyorum cevabı ama kendime güvenim yok.

Sistemim de:

• ASUS H61M-K anakart,
  • i7 3770S CPU,
  • GTX 1060 6 GB GPU,
  • 16 GB 8x2 GB DDR3 RAM,
  • Cooler Master RS-500 PSU,
  • Gigabyte 240 GB SATA 3 SSD,
  • 2x500 GB HDD (Biri 2.5 ve 5200 RPM, diğeri 3.5 ve 7200 RPM),
  • Ve Dark Raider kasa kullanıyorum.

Denemek bedava. Hemen şimdi gir oyuna veya render falan alıyorsan al, performansı gözlemle.

Görev yöneticisi > başlangıç uygulamaları > hepsini devre dışı bırak, sistemi yeniden başlat, tekrar performansı gözlemle. Sonuçlardan bizi de haberdar et.

Programın ne yaptığına bağlı olarak performansı düşürür.
Hepsini açıklayayım müsaadenizle.

Lively Wallpaper: Hani Windows arka planı video yapamıyoruz ya, o kısıtlamayı kırıyor.
ExplorerBlurMica: Dosya Gezgini'ni saydam yapıyor, DLL dosyası ama arkada çalışıyor.
EarTrumpet: Ses düzeyi menüsünü kaldırıp kendi menüsünü koyuyor. Ses düzeyi karıştırıcısını Windows 10'a uyumlu ve direkt basınca çıkacak şekile getiriyor.

Ve bunun gibi bir sürü şey.

Denemek bedava. Hemen şimdi gir oyuna veya render falan alıyorsan al, performansı gözlemle.

Görev yöneticisi > başlangıç uygulamaları > hepsini devre dışı bırak, sistemi yeniden başlat, tekrar performansı gözlemle. Sonuçlardan bizi de haberdar et.
Hocam deneyebilirim ama evde değilim, çöp laptoptan yazıyorum. Bir cevap gelmezse sizi bilgilendiririm :)

Anladım hocam, o zaman oyun modunda kullanırım büyük ihtimal, öyle bir şey vardı sanırım. Oyun açılınca Lively kapanıyordu. Teşekkür ederim bilgi için :)

Arkaplanda çalışan her program performansa olumsuz etkisi olur. Bu etki donanım gelişmişliğine göre farklılık gösterir."Lively Wallpaper" performansı hissedilir ölçüde olumsuz etkileyecektir.

''Zevkler ve renkler tartışılmaz.'' Derler ya hani. Saydamlık icad olduğu günden beri kurulumdan sonra yaptığım ilk iş onu kapatmak.
İkinci iş kullanıcı denetimini kapatmak. Üçüncüsü 7zip kurmak. :)

Özellikle video arkaplanı yapma işlevi performansı az/çok etkiler.

O çok etkilemiyor. 2 ekranımda da hareketli wallpaper var aşağıda bıraktığım kadar RAM tüketiyor toplam. GUI'yi de açınca 200 daha ekle toplam 500 MB gibi bir şey yapıyor.
1732391968194.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt