Depolama için Google Drive alınır mı?

izzetbaku

Uzman
Arkadaşlar selam, yakın bir arkadaşım 100 TB Google Drive satıyor. Sadece bir kez ödeme yapılacak, bizim para ile 500 AZN. Sizce almak mantıklı mı?

O nasıl oluyor? Yani düzenli bulut sunucu için ödeme yapmıyor musunuz? Tek seferlik gibi yazmışsınız. Drive ucuz ama bant genişliği ve birkaç açıdan o kadar yüksek boyutta yedekleme için makul olmayabilir. Benim bulut sunucu tercih etmeme sebebim düzenli ödeme sorunu olması ve ödeme yapmayınca verilerin riske girmesi ama maliyet ve erişebilirlik olarak çok cazipler tabi.

Arkadaşın seni veya başkasından alıp sana verecekse arkadaşlarını da başkası dolandırmaya çalışıyor bence.

Google'da tek seferlik satılan bir depolama planı yok. 100 TB diye bir planda daha önce hiç duymadım, çok yüksek bir değer.

Arkadaşlar selam, yakın bir arkadaşım 100 TB Google Drive satıyor. Sadece bir kez ödeme yapılacak, bizim para ile 500 AZN. Sizce almak mantıklı mı?
Ücretli olarak denemedim fakat yıllardır ücretsiz şekilde kullanıyorum birden fazla hesapta depo olarak kullanıyorum. 8-10 yıllık dosyalarım, fotoğraflarım, videolarım dahi bıraktığım gibi duruyor. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Bizim tv kanalımız var filmleri dosyarı saklamak istiyoruz
Kurumsal bir TV kanalıysanız mümkünse kendi bulut depolama servisinizi/NAS sunucunuzu kurmanız güvenlik açısından daha iyi olabilir. Google Drive hesabının bağlı olduğu Google hesabının ele geçirilmesi durumunda önemli dosyaların sızdırılması, telif hakkı bulunan filmlerin sızdırılması hoş bir sonuç doğurmaz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt