Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Deprem Ağı Pro uygulaması dün gece gereksiz uyarı verdi
Malatya'da oturuyorum dün gece uyurken saat 4:49 telefonum çok yüksek bir sesle ötmeye başladı 5.5 boyutunda deprem olacak diyordu biz de hemen gece yarısı aşağı kaçtık ama hiç bir şey olmadı, bunun sebebi nedir?
Bu düşüncem bir tahmin olmakla birlikte doğru olup olmadığını düşünmek size kalmış. Uygulamanın çalışma mantığı o esnada uygulamanın yüklü olduğu cihazlardaki jiroskop ve benzeri sensörlerden toplanan verileri bi' sunucuda değerlendirip herkese bildirim gönderme mantığı ile çalışıyor. Tahminim oturduğunuz bölgede bir ya da birkaç telefonun sensörü hatalı veri yolladı. Hatalı verilerden kaynaklı da öyle bir mesaj gitti hatta 800km uzakta oturmama rağmen bana da gelmiş gece bildirim.
Bazen ise farklı cihazlardan deprem olduğuna dair telefona uyarı atarsanız benzer etkiyi gösterebiliyor. Ülkemizde uygulamanın yüklü olduğu cihaz sayısının az olmasına bağlıyorum bunu.