Öncelikle bunları benim yaptığımı varsaymışsım ama maalesef benim değil, bir başkasının senaryosunu anlattım. Sunum güzel olsun diye fotoğraf makinesi almak mı? Güzellik değil mesele, tutarlı ve standartlara uygun bir şey hazırlamak, bilmiyorum nerede ne okuyorsun fakat, punto, font, doğru düzgün atıf vermek gibi şeyler önemli. Bunun için ve söylediğim diğer şeyler için bilgisayar gerekiyor. Arkadaşımızın laptopı varmış zaten, sıfırdan almaya gerek yok o haldeBu hangi okulmuş ya, PPT dosyasını PDF'ye çevireceğim tıp okuyacağım bilgisayar lazım diyeni ilk defa gördüm.
Sunum olsa ne onu da anlamadım, dersi geçsen tamam işte. İyi sunum yapacaksan bir de fotoğraf makinesi falan al iyi çeker yani belki sunumda kullanırsn bu mantıkla, alacaklarının sonu yok ki. Bilgisayar falan elzem değil, sen kendin tool üretmişsin bunu şart sanıyorsun da herkes tabletle bitiriyor bölümü. Ki bölümün geçme validasyonu sözel bilgi çoğunlukla. Ezberleme yani, ezber de notla falan alınıyor. Bilgisayarın pratikte kraşılığı yoka yakın.
Bu dediğine katılmıyorum vallahi king. Yoğurt doldurma sanatı etmişsin biraz işi sen.
Detaylar
Kim cevapladı?Şu ana kadar tıp için laptopun gerekli olduğunu ilk kez sizden duyuyorum.
Arkadaş muhtemelen elimde hiç bilgisayarın bulunmadığı bir senaryoyu düşündü. Ben de hata var, eksik bilgi verdim biraz.
Son düzenleyen: Moderatör:
mr.esat
Üstün
Güzellik değil mesele, tutarlı ve standartlara uygun bir şey hazırlamak, bilmiyorum nerede ne okuyorsun fakat, punto, font, doğru düzgün atıf vermek gibi şeyler önemli. Bunun için ve
Yoğurt doldurma sanati mi hocam ne bu?
Bilgisayar okuyorum teknik üniversitede. Daha önce de tıpa MYP ile geçmeyi düşündüm PDF'ler ile de haşır neşirim, daha önce incelemişliğim var anatomi, histoloji vs.
Telefondan bile hazırlarsın eli ayağı düzgün bir sunum, ki sunumum iyi olsun diye 50 bin liraya laptop mu alınır. El insaf. 2 tane kıytırık sunum hazırlayacağım diye niye bilgisayar alınsın, ki tablet ile de pekâla olur.
Textbook falan mı bakıp haşır neşir oldunYoğurt doldurma sanati mi hocam ne bu?
Bilgisayar okuyorum teknik üniversitede. Daha önce de tıpa MYP ile geçmeyi düşündüm PDF'ler ile de haşır neşirim, daha önce incelemişliğim var anatomi, histoloji vs.
Telefondan bile hazırlarsın eli ayağı düzgün bir sunum, ki sunumum iyi olsun diye 50 bin liraya laptop mu alınır. El insaf. 2 tane kıytırık sunum hazırlayacağım diye niye bilgisayar alınsın, ki tablet ile de pekâla olur.
inters0
Uzman
Merhaba hocam, sizin bölümünüz neydi? Sadece meraktan soruyorum, yanlış anlamayın. Yorumunuz veya bakış açınız dikkatimi çekti, acaba okuduğunuz bölümden dolayı mı merak ettim.Bu hangi okulmuş ya, PPT dosyasını PDF'ye çevireceğim tıp okuyacağım bilgisayar lazım diyeni ilk defa gördüm.
Sunum olsa ne onu da anlamadım, dersi geçsen tamam işte. İyi sunum yapacaksan bir de fotoğraf makinesi falan al iyi çeker yani belki sunumda kullanırsn bu mantıkla, alacaklarının sonu yok ki. Bilgisayar falan elzem değil, sen kendin tool üretmişsin bunu şart sanıyorsun da herkes tabletle bitiriyor bölümü. Ki bölümün geçme validasyonu sözel bilgi çoğunlukla. Ezberleme yani, ezber de notla falan alınıyor. Bilgisayarın pratikte kraşılığı yoka yakın.
Bu dediğine katılmıyorum vallahi king. Yoğurt doldurma sanatı etmişsin biraz işi sen.
mr.esat
Üstün
Benim okuduğum bölümü yazdım, bilgisayar mühendisliği okuyorum Gebze Teknik'te. Tıpa girebilecek bir sıralamayla girdim okula da.Merhaba hocam, sizin bölümünüz neydi? Sadece meraktan soruyorum, yanlış anlamayın. Yorumunuz veya bakış açınız dikkatimi çekti, acaba okuduğunuz bölümden dolayı mı merak ettim.
Benim okuduğum bölümün bakış açımla hiçbir alakası yok. Çünku Türkiye'de hiçbir okulu bitirmek süper zekalik ve manyak beceriler istemiyor. Benim okuduğum okulu bitirmenin yolu ne, ders çalışmak. Tıpı bitirmenin yolu ne, daha ezbere ders çalışmak. İkisi de bitiyor, efor yükü farklıdır tıpınki daha fazladır ama ikisine de giren bitiriyor.
Abesime giden şey insanların okuduğu olula gizem yükleyıp kutsallaştırması. Bilgisayar lazımmış çok sıkıntılı slaytlar varmış komitelerde problem oluyormuş
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Tamam da dediğin her şey rahatlıkla tablette yapılabilir ki.
Kendini ifade edebildiğini sanmıyorum. Ortada gizemli bir şey yok, içeriden pratik tavsiyeler veriyorum. Kutsallaştırılan bir şey de yok. Acaba ne demek istedin.Benim okuduğum bölümü yazdım, bilgisayar mühendisliği okuyorum Gebze Teknik'te. Tıpa girebilecek bir sıralamayla girdim okula da.
Benim okuduğum bölümün bakış açımla hiçbir alakası yok. Çünku Türkiye'de hiçbir okulu bitirmek süper zekalik ve manyak beceriler istemiyor. Benim okuduğum okulu bitirmenin yolu ne, ders çalışmak. Tıpı bitirmenin yolu ne, daha ezbere ders çalışmak. İkisi de bitiyor, efor yükü farklıdır tıpınki daha fazladır ama ikisine de giren bitiriyor.
Abesime giden şey insanların okuduğu olula gizem yükleyıp kutsallaştırması. Bilgisayar lazımmış çok sıkıntılı slaytlar varmış komitelerde problem oluyormuş. Yok ya. Bak sen.
Rahatlıkla yapılamadığı için bilgisayar lazım diyorum ya, yapılamaz diye değil. Bir şeyleri yetiştirme telaşındayken hız kazandıracak şeyler bunlar.Tamam da dediğin her şey rahatlıkla tablette yapılabilir ki.
Sakin olun, böyle bir konuda gerginlik yaratmaya gerek yok ya.