Rehber Discord'a erişim engeli geldi! Discord'a nasıl girilir?

Discord'a erişim engeli getirildi!​

09.10.2024 tarihi itibariyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafınca Discord'a erişim engeli getirildi. Açıklama olarak "discord.com, 09/10/2024 tarihli ve 2024/12907 D. İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." şeklinde bir açıklama sorgu sayfasında yer almakta:

Discord'a nasıl erişilir?​

Bunun için bir VPN ya da daha da hızlısı WARP'ı kullanabilirsiniz. Discord'a erişmek için WARP'ı buradan indirin. Dilediğiniz cihazdan erişmek için WARP'ı kullanabileceğinizi ve çoklu platform desteklediğini de göz ardı etmemek lazım.

WARP nasıl kullanılır?​

1) Windows arama çubuğundan WARP'ı aratın ve uygulamayı açın.

2) Sağ altta açılacak WARP penceresinde ortadaki açma kapama butonuna tıklayarak WARP'a bağlantıyı başlatın. Eğer bu gelmiyorsa sistem tepsisinden bulut logosuna tıklayarak da açabilirsiniz.

3) Kısa bir bekleyiş ardından WARP açılacak ve bağlantınız kurulmuş olacak. Böylelikle Discord'a erişiminiz kısıtlanmamış olacak.

WARP yerine ne kullanılabilir?​

WARP yerine çeşitli VPN sağlayıcılarına da yönelebilirsiniz. Bunların başında benim önerim Proton VPN olacaktır. Hız olarak kullanacağınız VPN'lerin birçoğu WARP'a kıyasla daha yavaş olacaktır. Yine de isterseniz Proton VPN ya da internette basit araştırmalarla bulabileceğiniz farklı VPN'leri kullanabilirsiniz.

WARP alternatifi önerisi:​

VPN önerisi:​

Son düzenleme:
Almanya'daki arkadaşıma haber etmek ve telefon numaramı vermek için son kez Hotspot VPN ile girip 1 dakika sonra çıkış yaptım. Eskisi gibi açılana kadar girmeyeceğim.

Hırsızlar bankaları mı soyuyor, bankaları kapatın.
Vergi mi kaçırıyorlar, dükkanları kapatın.
Hastanede kavga mı çıkartıyorlar, hastaneleri kapatın.

Güney Amerika'dan farkımız kalmadı.

Engelin sebebi nedir? İstenilen verilerin paylaşılmaması mı yoksa sadece "önlem" amacı ile engellenmesi mi?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

Bilgim yok, varolan bilgiyi de yine de paylaştım. Net bilen varsa kaynakla beraber gerekli açıklamayı yapabilir
Discord verileri paylaşmıştı diye biliyorum, haksız bir engelleme olmuş.

Rusya da dün engelledi bu arada Discord'u.

Hocam haklısınız ama bi' düzenleme gelene kadar en azından belki de bilinçsiz bir şekilde bu tarz yerlere bulaşan küçük yaşlı çocuklar için iyi olmuştur. Bahsi geçen videolar öyle ufak şeyler değil. Engellemek çözüm değil kesinlikle katılıyorum ama bir çözüm bulunana kadar en azından belli bi' oranda kitlenin bunlardan uzak kalmasına olanak sağlayabilir. VPN ile vesaire girilebileceğini elbette biliyorum.

Kullanan kullanır yine. Çocuklar bilmiyor VPN işlerini onlar için iyi oldu.

Tek sıkıntı bildirim sorunu sadece.
Edit: Şu an bana Android'de bildirim geliyor VPN'siz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…