Dolandırıcının gönderdiği mesajdaki linke tıklamak sorun çıkarır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cuneeyt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 190

cuneeyt

Gelişen
Bugün bir mesaj geldi. Bir kargo firmasından geldi gibi yazılan linke dalgınlığıma gelip tıkladım. Link shorturl.at formunda gönderilen bir linkti ve içinde de adresinizi güncelleyin gibi tabirler yazıyordu fakat hiçbir butona tıklamadım ve telefonuma ek bir şey inmedi. İçime bir kurt düştü.

En fazla IP adresiniz okunmuştur. Bu aralar mobil tarayıcılarda komut yürüten güvenlik açığı da duymadık.

Siz yine iyi ben her gün kendi mailimden tehdit mesajları alıyorum. :D
Mail sağlayıcınız ile iletişime geçtiniz mi? Ben bu mailleri gönderen sunuculara direkt IP blok atıyordum. Sağlayıcınız yardımcı olabilir.

Bir şey olacağını düşünmüyorum. Siz yine iyi ben her gün kendi mailimden tehdit mesajları alıyorum :D.
İndirilen dosya yoksa sorun olmaz.

IMG_2149.webp IMG_2148.webp

Shorturl ve yönlendirdiği sayfaları VirusTotal'e de yapıştırdım ve böyle ibareler çıktı. Fakat hâlâ emin olamıyorum. Yani siteye girip herhangi bir butona tıklamadım, bir bilgi vermedim bir bilgi girmedim. Mesajı sildim ve engelledim.

Mail sağlayıcınız ile iletişime geçtiniz mi? Ben bu mailleri gönderen sunuculara direkt IP blok atıyordum. Sağlayıcınız yardımcı olabilir.

Hotmail hesabımdan geliyor. Mesaj detayına indiğimde SMTP yolundan yollayanı bulup engelliyorum.

Hocam benim yaptığım doğru bir hareket midir? Ben böyle bir çözüm bulduydum.

En fazla IP adresiniz okunmuştur. Bu aralar mobil tarayıcılarda komut yürüten güvenlik açığı da duymadık.

Chrome'dan girmiştim bu linklere. Linkleri sansürledim ki sıkıntı çıkmasın ekte gönderdim hocam.

IMG_2149.webp IMG_2148.webp
Shorturl at ve ardından yönlendirdiği siteleri virus total e girdim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt