Ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerleri nasıl?

Lemrado

Becerikli
Merhaba, biraz önce FurMark ve Cinebench testleri yaptım ve sonuçlar aşağıda görsellerde göründüğü gibi.
Kafama takılan bir şey oldu, ekran kartı testinde VRAM neredeyse hiç kullanılmadı, test boyunca hep görselde ki değerlerdeydi.
İşlemci testinde ise hem tekli çekirdek hem de çoklu çekirdek testleri yaptım ve onların da değerleri aşağıdaki gibi
(İlk Core Temp görselinde minimum sıcaklık biraz yüksek görünüyor ama onun da sistemi açar açmaz testi başlattığım için olduğunu düşünüyorum diğer görselde normal)

Core Temp uygulamasında maksimum 83 dereceyi gördüm sıcaklık değerinden emin olmak için bir test daha yaptım ve o sırada da MSI Center ile sıcaklık değerlerini takip ettim hemen hemen benzer şeyler çıktı yani maksimum sıcaklık 83 diyebiliriz. Olması gereken değerlerin ne olduğunu bu sonuçların ne anlama geldiğini maalesef bilmiyorum, eğer sizler yorumlarınızı belirtirseniz öğrenmiş olacağım.

Ayrıca fan ayarları, sıvı soğutma ayarları gibi önerileriniz varsa duymaktan memnuniyet duyarım.

ekran-kartı-test-sonucu.webp

çoklu çekirdek yük değerleri.webp

çoklu çekirdek ısı değerleri.webp

tekli çekirdek yük değerleri.webp

tekli çekirdek sıcaklık değerleri.webp

msı center işlemci değerleri.webp

msı center sistem boştayken değerler.webp

5 dakika tam yükte çalışan bir GPU icin 70 derece gayet normal, hotspot biraz yüksek fakat hotspot genel olarak biraz daha yüksek olur. Cinebench icin de en yüksek 83 derece gayet normal. Battlefield gibi işlemciye cok yüklenen oyunlarda 80 dereceleri gormen normal, onun dışında diğer cogu oyunda 70 küsürleri geçmez.

5 dakika tam yükte çalışan bir GPU icin 70 derece gayet normal, hotspot biraz yüksek fakat hotspot genel olarak biraz daha yüksek olur. Cinebench icin de en yüksek 83 derece gayet normal. Battlefield gibi işlemciye cok yüklenen oyunlarda 80 dereceleri gormen normal, onun dışında diğer cogu oyunda 70 küsürleri geçmez.
Peki VRAM'in bu kadar düşük seviyede kullanılmasına ne diyorsunuz hocam. Ayrıca oyunlar da anlık olarak FPS, sıcaklık ve kullanım oranlarını görmek için MSI Afterburner'dan daha iyi bildiğiniz bir uygulama var mı?

Peki VRAM'in bu kadar düşük seviyede kullanılmasına ne diyorsunuz hocam. Ayrıca oyunlar da anlık olarak FPS, sıcaklık ve kullanım oranlarını görmek için MSI Afterburner'dan daha iyi bildiğiniz bir uygulama var mı?

VRAM kullanımında bir sorun yok gibi, VRAM testi yapmak için OCCT indirip oradan yapman lazım.

Istatistik konusunda da, MSI'dan temel seyleri etkinleştir. Daha detaylı bilgi almak istersen HWiNFO64 indirerek istediğin şeyleri tikle. Nasil yapacağını öğrenmek istersen yaptığım rehbere göz at:

Güzel değerler. OCCT diye bir program var, değerlerine bakabilirsin. Oda güzel program. Testler yapabilirsin.
Teşekkür ederim

Teşekkürler ederim hocam bakacağım
VRAM kullanımında bir sorun yok gibi, VRAM testi yapmak için OCCT indirip oradan yapman lazım.

Istatistik konusunda da, MSI'dan temel seyleri etkinleştir. Daha detaylı bilgi almak istersen HWiNFO64 indirerek istediğin şeyleri tikle. Nasil yapacağını öğrenmek istersen yaptığım rehbere göz at:

Geri
Yukarı Alt