Eş cinsel olmak normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Toplumsal cinsiyet diye bir şeye inanmıyorum. 70 tane cinsiyet yok. 2 tane var sadece. O da dişi ve erkek.

Ucu bana dokunmadığı sürece, evet normal. Hee, ucu bana da dokunuyor, önce (o kişiyle) tatlı bir dille konuşurum. Baktım laftan anlamıyor, o kişiyle iletişimimi keserim, konu kapanır. Onun dışında, kimin hangi kimliğe büründüğüyle ilgilenmiyorum. Benim için önce insan olsun yeter.

Senden açık ilişki ile ilgili de bir araştırmayı merakla bekliyorum. Bence asıl üzerine çalışma yapılıp yayınlanması gereken şey açık ilişkinin ne olduğu ve kişilerin bu tür bir şeye neden yöneldiğidir. Özellikler bunu yapan kişilerin çocuklukları ve yetiştirilme şekilleri ile ilgili veriler varsa mükemmel bir yazı olur.

Eş cinsellik normaldir. Küçüklüğümden beri bazı doğuştan kusurlarımdan dolayı kendimi kendi cinsiyetime ait hissetmiyorum. Duygusal olarak da böyle olduğu için toplumun olması gereken olarak gördüğü şeylere ayak uydurmaktan bıktım.

Kısa özet, evet normal.
Yanlış okumuştum ilk mesajımda.
1990'larsa Dünya Sağlık Örgütü hastalık değildir dedi.
Eşcinsellik hastalıktır, DSÖ de hastalık olarak kabul ediyordu zamanında. Birilerinin baskıları yüzünden değişen bir şeydir, bilimle alakası yoktur. Eşcinsellik sonradan gelir, zihinsel bir hastalıktır. doğuştan gelemez.

Guncel olarak hicbir saglik otoritesinde hastalik olarak kabul edilmiyor. Eskiden oyle tanimlanmasi bunun dogru olacagi anlamina gelmez. Bilim sabit duran bir sey degildir. Surekli ilerler, degisir. Zamaninda siyahilere karsi da irkcilik vardi. Masturbasyon yapmanin hastalik oldugu soyleniyordu. Sigara icmenin bu kadar zararli oldugu bilinmiyordu. Hatta sigara reklamlarinda doktorlar oynuyordu.

Soruyorum size hocam, bugun sigara faydali olarak kabul ediliyor mu? Bunlarin hepsinin de daha saglam arastirmalarla ve kesiflerle yanlis bilindigi anlasilmisti. Escinsellik de ayni sekilde. Patolojik olabilmek icin hicbir kriteri karsilamiyor.

Kisisel yorumlarinizi bilimsel gerceklik gibi dayatmamanizi rica ediyorum, zira bilimsel gerceklik bu degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…