Evde göbek ve göğüs yağları nasıl eritilir?

Yer
Konoha
En son 7-8 sene önce basketbol kursuna gidiyordum, Covid çıkmadan 1-2 sene önce bırakmıştım. O zamandan beri spor yapmıyorum. Aşırı kilolu değilim. Göbek ve göğüslerimde yağlar var. Bunları evde eritebileceğim hareketler nedir?

Not: Spor salonuna gitmemin imkanı yok.

Kilo: 84
Boy: 184-185 civarı.

İstediğin bölgeye göre çalışma yapabilirsin. Seçeneklerden vücut kütleni seçim ona göre antrenmanlar yapabilirsin. EgeFitness'in de ev için antrenmanları var.

Öncelikle bölgesel yağ yakımı diye bir şey yok. Yani örneğin karın çalışırsan karnındaki yağlar gider gibi bir şey söz konusu değil dolayısıyla yağlar da kasa vs. dönüşemez, farklı maddelerdir.

Yapabileceğin en iyi şey; beslenmeni düzene sokmak, makrolarını saymak ve (günlük kalori hesabı, basitçe anlatmak gerekirse de yediğin için şeylerin kalorisini tek tek sayman) yürüyüş, bisiklet, ip atlama türevi kardiyo hareketleriyle gün içinde harcadığın kaloriyi artırmak. Bunları yaparak kilo verirsin ve yağlardan kurtulursun. Onun dışında arkadaşın attığı site ya da YouTube üzerinde istemediğin kadar rehber bulabilirsin, bunlar da o bölgenin kas oranını arttırıp, sıkılaştırmaya ve daha düzgün bir görünüm almasına yardımcı olur.

En son 7-8 sene önce basketbol kursuna gidiyordum, Covid çıkmadan 1-2 sene önce bırakmıştım. O zamandan beri spor yapmıyorum. Aşırı kilolu değilim. Göbek ve göğüslerimde yağlar var. Bunları evde eritebileceğim hareketler nedir?

Vücut ağırlığıyla temel bir ev antrenmanı ve beslenmene dikkat etmen yeterli olur.
Bölgesel yağ yakımı diye bir şey zaten yok, sadece o bölgedeki kasları geliştirerek sıkılaşma sağlayabilirsin.

Mekik, şınav, barfiks, plank, squat, wall sit, farmer walk, suitcase carry gibi hareketler fazlasıyla işini görecektir.

Bölgesel yağ eritme yoktur. Belki testesteron seviyeniz kötüyse ve iyileşirse göğüs kendini toplayabilir. Ek olarak ben doktor, antrenör vb. değilim bunlar kendi tecrübem.

Temiz beslenmen lazım. Yağlı şeyler yemeyeceksin, ve tabii ki de kilo vereceksin. Spor salonuna gitmene gerek yok illa kilo vermek için. Günlük yarım saat tempolu yürüyüş yapsan bile kâfi.
Evde kardiyo egzersizleri yapabilirsin, 2 tane dambıl alırsın onlarla biraz bir şeyler yaparsın. Yediğin yemeklerin porsiyonunu küçültürsün günden güne.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt