Yer
ALANYA
Ne zaman bir film veya dizi açsam birkaç dakikadan uzun odaklanamıyorum. Zihnim sürekli dağılıyor; telefon, sosyal medya ya da aklımdaki diğer işler hemen dikkatimi çekiyor. Siz de böyle bir durum yaşıyor musunuz? İzlerken odaklanmayı artırmak için denediğiniz yöntemler veya alışkanlıklar var mı? Sessiz bir ortam, belirli bir zaman dilimi ayarlamak veya başka teknikler işe yarıyor mu? Benim amacım sadece keyifli bir izleme deneyimi yaşamak ama bu odağı bulmak zor oluyor.

Ne zaman bir film veya dizi açsam birkaç dakikadan uzun odaklanamıyorum. Zihnim sürekli dağılıyor; telefon, sosyal medya ya da aklımdaki diğer işler hemen dikkatimi çekiyor. Siz de böyle bir durum yaşıyor musunuz? İzlerken odaklanmayı artırmak için denediğiniz yöntemler veya alışkanlıklar var mı? Sessiz bir ortam, belirli bir zaman dilimi ayarlamak veya başka teknikler işe yarıyor mu? Benim amacım sadece keyifli bir izleme deneyimi yaşamak ama bu odağı bulmak zor oluyor.

Kitap okuyun ya da uzun süreli bir şeyler okuyun (makale de olur) odağınızı arttırır.
Ayrıca Reels TikTok izlemeyi kesin bir süreliğine.

Telefonundan bütün sosyal medya uygulamalarını kaldır. Yeterli gelse de kitap okumayı da eksik etme; bir süre sonra inanırsan eğer düzelir.

Kaldırmasına gerek yok. Instagram'dan DM hikaye vs ya da gönderi bakabilir. Ama Reels izlemesin. Dayanamam izlerim diyorsa kaldırabilir. Sadece kaydırılan kısa videolar izlememesi yeterli.

Sosyal medya, oyunlar vs. beynin odak süresini azaltıyor. O kadar hızlı yaşıyoruz ki iki sayfa kitap okumak veya dizi/film izlemek zor hale gelebiliyor. Burada yapılabilecek en mantıklı şey oyun ve sosyal medyaya biraz ara vermek olur.

Oyun ve sosyal medyaya ara verebilirsin ama sakin tempolu yapımlar izlemeyi de deneyebilirsin.
Hai To Gensou No Grimgar ve Frieren öneririm, özgün çizim tarzları ve sakin tempoları kafanı ve gözünü fazla yormaz.