Fizik dersi ezber gerektiren bir ders mi?

AYT fiziğe geldiğin zaman görüşürüz. AYT fizikte hem formülleri ezberlemen, hem de ezberlediğin şeyleri başka formüllere çevirmeyi ezberlemen gerekecek.

AYT'de sadece ezberlemek yetmiyor mantıkta gerekiyor. Sınavda zaten işlem gerektiren çok da soru çıkmıyor. Yani formülde neyi değiştirdiğinde nasıl etkilediğinin mantığını öğrenince çok da bir sorun olmuyor aslında. Modern atom teorisi ve sonrası dışında.

AYT'de sadece ezberlemek yetmiyor mantıkta gerekiyor. Sınavda zaten işlem gerektiren çok da soru çıkmıyor. Yani formülde neyi değiştirdiğinde nasıl etkilediğinin mantığını öğrenince çok da bir sorun olmuyor aslında. Modern atom teorisi ve sonrası dışında.
Doğru bu arada dediğin ama sadece bunu yaparak bir yere ilerleyemiyorsunuz işlem becerisi de gerekiyor.

İşlem gerektiren sorular çıkıyor, ama sorunun asıl kilit kısmını mantığa dayalı çözüyorsun. Çok sıkıntılı sorular.

Bizim hoca bir formülün açıklamasını yapıyodu. Açıklama öyle sözel değil formülün formülünü yazıyodu en sonunda formülü buluyodu.
Bizim hoca da aynısını yaptı 2 sene boyu, momentumu vs. asla anlamadım. Sınavda ne yaparım şüpheli.

İşlem gerektiren sorular çıkıyor, ama sorunun asıl kilit kısmını mantığa dayalı çözüyorsun. Çok sıkıntılı sorular.

Bizim hoca da aynısını yaptı 2 sene boyu, momentumu vs. asla anlamadım. Sınavda ne yaparım şüpheli.
bende giriyorum bu sene fizikte tek soru yaparım o da son ünite. Mezuna kalıp ea geçebilirim offf

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt