Foldo Urbano, bisiklet birinci ikinci ve üçüncü viteslerde bisiklet çalışmama ve zincir atma sorunu

pars

Başarılı
Makaleler
5
Yer
Aydın
Merhaba arkadaşlar, Foldo Urbano 20 jant 7 vites bisiklet birinci ikinci ve üçüncü viteslerde bisiklet çalışmamayla zinciri atma sorunu yaşanıyor, bu sorun nasıl çözülür?
IMG20240517133753.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, foldo urbano 20 jant 7 vites bisiklet birinci ikinci ve üçüncü viteslerde bisiklet çalışmamayla zinciri atma sorunu yaşanıyor, bu sorun nasıl çözülür?
Eki Görüntüle 47556

Hocam çalışmamaktan kastınız nedir? Arka kaset boşa mı dönüyor yani?
Ayrıca eğer zincir, vites kolu hareket ettirilmemesine rağmen atıyorsa arka aktarıcının ayarı bozulmuştur yüksek ihtimal. Bende de aynı osrun vardı ayar yaptırtarak çözdüm.

Merhaba @Koneko Toujou yanıtınız için teşekkür ederim.
Aynen kaset boşa dönüyor.
Aydın'ın en iyi ve en çok tercih edilen bisikletçisi Sarızeybekler'e götürdüm.
Sarızeybekler bisiklet bu çok pahalı tutar sen bunu yaptırma dedi.

Aynen kaset boşa dönüyor.
Aydın'ın en iyi ve en çok tercih edilen bisikletçisi sarızeybekler'e götürdüm.
Sarızeybekler bisiklet bu çok pahalı tutar sen bunu yaptırma dedi.

O zaman yüksek ihtimal sorun arka dişlidedir. bunun gibi bir dişli alıp tamircinize giderek değiştirmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde daha ucuz maliyetli oluyor. Ben de aynı sorunu yaşadığımda dişli ile beraber gidip değiştirmesini rica ettim. 30 TL bir işçilik ücreti aldı( çok yaptığı bir iş yok ama sökmek için özel anahtar gerektiği için el mahkum yapacak bir şey yok). Sizin bisikletçiniz ne kadar ücret alır bilemiyorum. Ama dediğim gibi bu şekilde daha ucuza gelecektir.
Ayrıca, sorunun neden kaynaklandığını sordunuz mu? Yoksa sadece çok pahalı tutar bu deyip geçiştirdi mi?
Bir de sorunun arka dişlice olduğunu düşünmemin sebebini de şöyle belirteyim: Diğer viteslerde sıkıntı olmadığını sadece 1 2 ve 3. vitesde çalışmadığını söylemişsiniz. Eğer sorun jant göbeğinde olsaydı komple çalışmazdı.

Sarızeybekler bisiklet, foldo urbano bisikletin vitesinin arka aktarıcısı bozulmuş değiştirilmesi lazım dedi.

Vitesin dişliden atması bu yüzden olabilir bu yüzden size aktarıcının ayarının bozulmuş olabileceğini söyledim. Ama kaset boşa dönüyorsa bu %50 %50 olmak üzere kaset ve arka jant göbeğinden kaynaklıdır.
Eğer aktarıcı dedilerse, bölgenizde bisiklet parçası satan yer varsa oradan alıp taktırmanız daha mantıklı ve uygun olacaktır. Sadece işçilik ücreti verirsiniz. Hatta o parçanın takımını şahsen koaly bulduğum için kendim evde değiştiriyorum. Az çok siz de anlıyorsanız parçayı alıp evde bile değiştirebilirsiniz.

Hadi diyelimki arka rublede bozuk olsun arka aktarıcıda bozuk olsun bunlar aşırı masraflı parçalar değiller yani tamiri mümkün.

Bisikletçi arkadaş bisikletin genel kondisyonuna ve diğer tüm parçalarıda göz önünde bulundurarak masraf etmeye değmez gibi bir yorum getirmiş olabilir. ( Başka bir bisikletçiye danışabilirsin. )

Bu arada @Koneko Toujou arkadaş gerçekten bilgili bir arkadaş olduğunu sanıyorum, yönlendirmesini ve yaklaşımını beğendim. Bence konu için moderatörlük bile verilebilir.

Hadi diyelim ki arka rublede bozuk olsun arka aktarıcıda bozuk olsun bunlar aşırı masraflı parçalar değiller yani tamiri mümkün.

Bisikletçi arkadaş bisikletin genel kondisyonuna ve diğer tüm parçaları da göz önünde bulundurarak masraf etmeye değmez gibi bir yorum getirmiş olabilir. ( başka bir bisikletçiye danışabilirsin. )

Bu arada @Koneko Toujou arkadaş gerçekten bilgili bir arkadaş olduğunu sanıyorum, yönlendirmesini ve yaklaşımını beğendim. Bence konu için moderatörlük bile verilebilir.

Hocam öyle çok bir aman aman bilgiye sahip değilim. Hala kendi bisikletimde ön freni ayarlayabilmiş değilim örneğin :D. Sadece deneyime sahibim ve bu deneyimlerimi paylaştım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt