G.Skill 6400 MHz CL32 RAM gecikme değeri nasıl düşürülür?

Görkem5252

Çalışkan
Merhaba herkese hayırlı bayramlar,

• Anakart: MSI X670E Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: R7 9800X3D
  • RAM: G.Skill 6400MHz CL32 2x16 GB
  • GPU: RTX 5070 Ti
  • PSU: Corsair RM750X Gold

Arkadaşlar sistemim bu şekilde. Yapay zekâ ile birlikte 6000 MHz düşürdüm RAM zamanlamalarını falan yaptım ama gecikme yok. Ekte görsellerde gecikme değerleri vs. mevcut. Bunu nasıl düşürebilirim? Teşekkürler.

@Ayhan Dönmez ustam yardımcı olabilir misin?

@Ayhan Dönmez hocam müsaitseniz yardımcı olabilirmisiniz.?

Son düzenleme:

Olalım, sizin konuyu unutmuşuz. Arkadaşlara bakmalarını söylemiştim ama arada kaynadı. Ben artık konu özelinde çok fazla ilgilenemiyorum. Size de ileteyim 6400 için ama 6400 1:1 stabil etmek zordur, bilginize.

Olalım, sizin konuyu unutmuşuz. Arkadaşlara bakmalarını söylemiştim ama arada kaynadı. Ben artık konu özelinde çok fazla ilgilenemiyorum. Size de ileteyim 6400 için ama 6400 1:1 stabil etmek zordur, bilginize.

Hocam cok teşekkür ediyorum ilginiz için, size zahmet çok memnun olurum. 71.5 ns veriyor şu anki hali ile.

Hocam cok teşekkür ediyorum ilginiz için size zahmet çok memnun olurum 71.5na veriyor şu anki hali ile.

@Ayhan Dönmez sizi beklıyorum ustam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cok teşekkür ediyorum ilginiz için, size zahmet çok memnun olurum. 71.5 ns veriyor şu anki hali ile.

@Ayhan Dönmez sizi beklıyorum ustam.

Modüller A-Die ise bu şekilde dener misin? Integrated Graphics kapalı kalmak zorunda, MCR (Memory Context Restore) ve PDM (Power Down) kapatın. Bank Refresh Mode Normal alın. Nitro 1-2-1, Burst 1x-1x, Bias 0-1 ideal.

@Görkem5252 UCLK=MCLK 1:1 mod ayarlayın, FCLK 2133. Gear Down Disabled, BT/WF Disabled kalsın.

Nitro vs. ayarı yapmayı bilmiyorum, nasıl yapacağım

Bunu 6400 1:1 mod uyarlayın, UCLK = MCLK, FCLK 2133 MHz. Nitro lokasyon görünüyor üst kısımda. MSI kartlarda hepsi ortak, Advanced'da AMD menüsünde.

@Görkem5252 Bu şekilde size ilettiğim ZenTimings'i uyarlayın.

Modüller A-Die ise bu şekilde dener misin? Integrated Graphics kapalı kalmak zorunda, MCR (Memory Context Restore) ve PDM (Power Down) kapatın. Bank Refresh Mode Normal alın. Nitro 1-2-1, Burst 1x-1x, Bias 0-1 ideal.

@Görkem5252 UCLK=MCLK 1:1 mod ayarlayın, FCLK 2133. Gear Down Disabled, BT/WF Disabled kalsın.

Memory try it profili 6000 MHz 30-36-36-76 mı sececeğim?

Memory try it profili 6000 MHz 30-36-36-76 mı sececeğim?

* işareti bulunan 6000 profili seçtikten sonra üzerine girebilirsiniz her şeyi, sorunsuz olacaktır. MSI kartlarda VDDIO kilitli, o yüzden böyle bir yöntem tercih ettim. Manuel de girebilirsin ama gerek yok. Üzerine Override edecektir. Sadece yanlış ya da eksik değer girmeyin, defalarca kontrol edin. Boot etmeyecektir öteki türlü. Voltaj kısmında özellikle dikkatli olun, VDDQ 1.45, VDDIO 1.4 kalsın. DRAM Voltage kısmını 1.5/1.52V deneyebilirsin. Bu üçlüye dikkat et özellikle, yanlış girmeyin ve karıştırmayın. En son kaydedip çıkmadan önce özet ekranı iletebilirsin BIOS'tan. iGPU, BT/WF de kapatırsanız daha iyi olur, iGPU açıkken imkansıza yakın bu profiller. Stabilite bozuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…