G.Skill 6400 MHz CL32 RAM gecikme değeri nasıl düşürülür?

SCL 4 kalmak zorunda, 5 uygun değil Gear açıkken. tRDWR 16 kalabilir ama. Getirisi neredeyse yok. Normalde bu phy bozma olayı da olmaz, ASUS'ta denk gelmedim. O kadar söyleyeyim.

SCL 4 iken hata almıştık, siz hata verirse 5 yapın demiştiniz Gear kapalıyken mi 5 uygundu?

Son düzenleyen: Moderatör:
4 iken hata vereceğini sanmam Gear açık iken. 34-34 eşliyorsa kalsın SCL 4 iken. tRDWR 16 kalsın.

Şimdi tRDWR 16 yaptım ve 34 34 eşitledi. MSI'den tiksindim hocam ne kadar uğraştırdı bizi böyle, bu arada nebi hocanın RAM soğutma sistemini yapmak için parçaları sipariş ettim benım Arctic 360 kalın radyatör olduğu için anakart vidasına denk geliyor nasıl yapacağım kara kara düşünüyorum

Arctic soğutmaların öyle bir sıkıntısı var, X870E-E kartta M.2 Heatsink vs. de takılamıyor. Bu tarz ürünlerin hepsi problematik, almadan 1 yıl araştırman lazım. Adamlar başka çare bırakmıyor.

Ben buna hakimim zaten de adamlar ısrarla sorun olmadığını savunuyor. Ceplerine para giriyor diye herhalde, ben de anlamadım.

Hocam aynı şekilde problem yaşar mıyım sistemle alakalı tekrar, 120mm 1600 RPM full hızda dönüyor. Aktif soğutma yeterli olur diye düşünüyorum böyle kullanacağım mecbur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı şekilde problem yaşar mıyım sistemle alakalı tekrar, 120mm 1600 RPM full hızda dönüyor. Aktif soğutma yeterli olur diye düşünüyorum böyle kullanacağım mecbur.

MSI ile alakalı sorun olmadıkça sorun olmaz.

Son düzenleme:

Yanlış yok herhangi bir yerde, sakin kafayla siz işlemciyi sökün ve termal bakımları yapın. Sokette Bent pin olup olmadığını kontrol edin ve soğutucu montajını da tekrarlayın. Soketlerin görselleri iletirseniz inceleriz. RAM özelinde de soketlere hava tutun, kompresör yardımıyla olabilir bu. Akabinde RAM'leri pin kısmını izopropil ile nazikçe temizleyin ya da silgi ile. En son da Clear CMOS tuşuna kartın arkasında yer alan basılı tutun ve sistemi tekrardan toparlayın. Sorun tekrarlarsa yeniden konuşuruz.

İşlemcinin arka yüzünü ve soketi buraya fotoğraf yükleyin. RAM soketlerine hava tutun, RAM özelinde de pin kısmına dediğim işlemleri uygularsın.

Tekrar BIOS yazdırıyorum tek RAM ile hocam dediğinizi ben yapamam montaj işlerinde pek becerikli değilim olmadı bilgisayarcıya götüreceğim.

Tekrar BIOS yazdırıyorum tek RAM ile hocam dediğinizi ben yapamam montaj işlerinde pek becerikli değilim olmadı bilgisayarcıya götüreceğim.

Montaj kaynaklı sorun var muhtemelen, sende oyun çökmeleri de vardı çünkü testleri geçtiği halde. PC'ci daha da bozma potansiyeline sahip, genel olarak bakım yapman lazım. Sök tak sonrası ancak düzelirse düzelir. PC'ciler güncel donanımlardan pek anlamıyor, anlayanların sayısı sınırlı. Elindekinden de olabilirsin, dikkatli olmanda fayda var.

@Görkem5252 MX-7 macun sipariş geç en azından ve soğutucu montajını tekrarla, işlemci için sök tak şu aşamada elzem değil. Soğutucu montajında vidalar çapraz 2-3 tur birini, 2-3 tur ötekini sıkılacak ve dönmediği yerde bırakılacak. Çok sıkarsan Dual kanal sorunu yapıyor sendeki gibi. Soğutucu montajını bilmiyorsan da internetten kurulum videosunu izle marka-model aratarak AM5 sistemler için.

Sendeki sorun Dual kanal açılamaması, RAM'lerde problem yok. Sök tak ya da soğutucu montajı sonrası düzelmeli. A1-A2 açıyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…