Gigabyte G24F-2 monitörde yatay çizgi var

ploveny

Uzman
Monitörde yatay çizgili oluşmuş yeni fark ettim ne zaman oldu bilmiyorum. Nedeni ne olabilir? Beyaz ekranda bir sıkıntı gözükmüyor ama diğer renklerde belli oluyor nedense. Yardımcı olursanız sevinirim.

20250415_140338.webp

20250415_140341.webp

20250415_140349.webp

20250415_140351.webp

20250415_140353.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyaz ekranda sıkıntı görünmez çünkü backlight ile aynı renk. Işık katmanlardan geçip farklı renkleri yansıtırken sıkıntı oluyor. Monitörde fiziksel donanımında bir problem var ama ne var bilemiycem. (Düzeltmek için içinin açılmasından başka çare yok)

Beyaz ekranda sıkıntı görünmez çünkü backlight ile aynı renk. Işık katmanlardan geçip farklı renkleri yansıtırken sıkıntı oluyor. Monitörde fiziksel donanımında bir problem var ama ne var bilemiycem. (Düzeltmek için içinin açılmasından başka çare yok)
Gigabyte 3 yıl garanti sunuyormuş bunu bilmiyordum ben garantiye yollayacağım büyük ihtimalle.

Bir an önce gönder hocam bu monitörler sıkıntılı kronik sorunlu gibi 1.5-2 yıl sonuna doğru benzer arızalar veriyor. Benim de 1 hafta önce bir anda küt gitti bu şekilde oldu. İtopya üzerinden garantiye gönderdim neler olacağını bekliyorum :)

Dosya Ekleri

• 20250410_110105.webp
    20250410_110105.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 77
Bir an önce gönder hocam bu monitörler sıkıntılı kronik sorunlu gibi 1.5-2 yıl sonuna doğru benzer arızalar veriyor. Benim de 1 hafta önce bir anda küt gitti bu şekilde oldu. İtopya üzerinden garantiye gönderdim neler olacağını bekliyorum :)
Değişim alırsınız hocam muhtemelen. Ben servise götürmüştüm direkt olarak değişim verdiler itopyada da stokta olmadığı için mudail bir şey teklif ederler diye düşünüyorum.

durumunuz nedir malesef benimde başıma geldi bu olay

Monitörde yatay çizgili oluşmuş yeni fark ettim ne zaman oldu bilmiyorum. Nedeni ne olabilir? Beyaz ekranda bir sıkıntı gözükmüyor ama diğer renklerde belli oluyor nedense. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 140880

Eki Görüntüle 140881

Eki Görüntüle 140882

Eki Görüntüle 140883

Eki Görüntüle 140884
durumunuz nedir malesef aynı durum benimde başıma geldi :(

durumunuz nedir malesef benimde başıma geldi bu olay

durumunuz nedir malesef aynı durum benimde başıma geldi :(
İtopya 2 yıllık garanti sunuyordu servis 3 yıl. Servise götürdüm ben direkt olarak ürün değişimi verdiler itopyadan alabilirsiniz dediler. İtopyada da G24F-2 stokta olmadığı için servise mail atarak muadil ürün önerecekler aynı özellikleri kapsayan onu bekliyorum. Önerdikleri ürünleri beğenmezsem aldığım fiyatı kadar kupon tanımlayabileceklerini veya ücret iadesi yapabileceklerini söylediler.

Durumunuz nedir maalesef benim de başıma geldi bu olay.

Durumunuz nedir maalesef aynı durum benim de başıma geldi :(

11 Nisanda kargo ile eera elektroniğe teslim edildi. Daha halen bekliyorum kayda değer bir ilerleme yok. İlk 7 iş günü geçmesine rağmen arıza kayıt bile açmamışlar. Daha sonra birkaç kez görüştük bilgi alınca size bilgi vereceğiz tarzı konuşmalar geçti. Bugün yine bir mail attım ve teknik serviste olduğunu söylediler. Zaten okuduğum ve araştırdığım bilgilere dayanarak %99 ihtimalle değişim/iade çıkıyor. Sürecin bu kadar uzaması kötü. Bir daha asla Gigabyte ürünleri satın almam.

11 Nisanda kargo ile eera elektroniğe teslim edildi. Daha halen bekliyorum kayda değer bir ilerleme yok. İlk 7 iş günü geçmesine rağmen arıza kayıt bile açmamışlar. Daha sonra birkaç kez görüştük bilgi alınca size bilgi vereceğiz tarzı konuşmalar geçti. Bugün yine bir mail attım ve teknik serviste olduğunu söylediler. Zaten okuduğum ve araştırdığım bilgilere dayanarak %99 ihtimalle değişim/iade çıkıyor. Sürecin bu kadar uzaması kötü. Bir daha asla Gigabyte ürünleri satın almam.
Direkt değişim talep edin yarın arayıp. Durumu anlatın aciliyeti olduğunu belirtin. Kabul edebilirler.

@ploveny, hocam süreç nasıl işliyor bende monitörü gönderdim neredeyse 1 hafta olduı ancak SMS bile gelmedi hangi numarayı arıyoruz bilgi almak için. Sizin monitörünüz için ne karar çıktı.

Geri
Yukarı Alt