Hong Kong üzerinden iPhone getirirken ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 192
Yani bu iki arkadaş uzaktan bağlanıp telefona IMEI mi atıyorlar? Bir de ben tereddütteyim yurt dışı telefonu aldım IMEI attırıcam, fakat telefonculardan attırmak istemiyorum kendi IMEI'lerini atıyorlar sonra fazla sürmeden kapanıyor. Kendi IMEI'm olursa kapanamıyor kolay kolay.
Çünkü tamirciler genelde direnç atıyor. O yüzden fazla sürmeden kapanıyor.

Yani bu iki arkadaş uzaktan bağlanıp telefona IMEI mi atıyorlar? Bir de ben tereddütteyim yurt dışı telefonu aldım IMEI attırıcam, fakat telefonculardan attırmak istemiyorum kendi IMEI'lerini atıyorlar sonra fazla sürmeden kapanıyor. Kendi IMEI'm olursa kapanamıyor kolay kolay.

iPhonelerde herhangi bir şekilde IMEI atılmıyor hocam. 1 Ocakta size SIM başı 4 ay süre veriliyor eğer fiziki çift Sims'e 4 ay birine bittikten sonra 4 ayda diğerine takıyorsunuz. Eğer fiziki tek SIM varsa 4 ay fiziki sime takıp 4 ay e SIM atıyorsunuz. Kalan 4 ay telefonun IMEI kapalı oluyor yani herhangi bir şekilde bunu uzatamazsınız IMEI vb atıp. 2 telefonla gezmek mantıklı bir seçenek yanına iPhone 6 gibi bir telefon alıp aynı ICloud'u girince SIM kart iPhone 6 da olsa bile telefonunuza aramalar yönlendiriliyordu hatırladığım kadarıyla.

Kayıt yöntemi cihaza göre değişir. Tüm pixel cihazlar kayıt oluyor. Samsung cihazlar sistem bayağıdır kapalı kayıt yapamazsın. Xiaomi için de server kayıt yapabilirsin sıfırlama güncellemede gitmez. O da tek SIM fiyatı 1k, çift 2K. Server kayıt varken direnç mantıksız.

@Asily sizin yanlışınızı da düzeltiyim. Dirençde sıfırlama güncelleme sorun yok. 200 TL kadar ucuz da değil. Sizin dediğiniz düz kayıt muhtemelen. Direnç fiyatı 600'den 2000'e kadar çıkabiliyor

iPhonelerde herhangi bir şekilde IMEI atılmıyor hocam. 1 Ocakta size SIM başı 4 ay süre veriliyor eğer fiziki çift Sims'e 4 ay birine bittikten sonra 4 ayda diğerine takıyorsunuz. Eğer fiziki tek SIM varsa 4 ay fiziki sime takıp 4 ay e SIM atıyorsunuz. Kalan 4 ay telefonun IMEI kapalı oluyor yani herhangi bir şekilde bunu uzatamazsınız IMEI vb atıp. 2 telefonla gezmek mantıklı bir seçenek yanına iPhone 6 gibi bir telefon alıp aynı ICloud'u girince SIM kart iPhone 6 da olsa bile telefonunuza aramalar yönlendiriliyordu hatırladığım kadarıyla.

Reis zaten ben o yüzden Hong Kong'dan getireceğim 2 fiziki SIM oluyor. Eğer olmazsada eSIM nasıl kayıt yapılıyor bilmiyorum tam da yine de telefonculara yaptırırım. Zaten eski telefonu son kalan 4 ayda yanımda taşırım. Umarım süreyi kısaltmazlar yakın zamanda.

Bir de doğruysa şey olayı varmış. 2-2.5 sene sonra telefon TR cihazı oluyormuş doğru mu?

Reis zaten ben o yüzden Hong Kong'dan getireceğim 2 fiziki SIM oluyor. Eğer olmazsada eSIM nasıl kayıt yapılıyor bilmiyorum tam da yine de telefonculara yaptırırım. Zaten eski telefonu son kalan 4 ayda yanımda taşırım. Umarım süreyi kısaltmazlar yakın zamanda.

Bir de doğruysa şey olayı varmış. 2-2.5 sene sonra telefon TR cihazı oluyormuş doğru mu?
Resmi kayıt yaptırırsanız evet. Telefonculara yaparsanız Türk cihazı falan olmuyor.

Bir de hocam hangi telefonda karar kıldınız?

Hocam öyle olması için resmi kayıt yaptırmalısınız. 3 yıl boyunca sadece kayıt yapılan kişinin SIM kartıyla çalışıyor amaçta kaçak cihaz getirip kayıtlı satmanın önüne geçmek. 3 yıl sonra artık bütün simlere açık oluyor sanki Türkiye'den alınmış gibi. eSIM atmak zor bir şey değil operatörünuzun bayisine gidip esim yapmak istediğinizi söylüyorsunuz çok kolay bir işlem.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt