HP Victus ve Omen Hall Sensör Anketi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hasanmerkit

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Ne olmuştu?

Maalesef HP Victus (ve bazı Omen) cihazlarda hall sensörü dediğimiz bir arıza ortaya çıkmıştı.
Daha fazla bilgi için HP hall sensor sorunu nedir? konusuna bakabilirsiniz.

Bu konuda Recep Baltaş Tweet atmıştı.

Ardından Techolay'a konuk olmuştum ve bu soruna odaklanıp bundan bahsetmiştik:

Bu sorunla ilgili araştırma yaptıysanız mutlaka karşınıza Cihaz.TV kanalı ile de karşılaşmışsınızdır. Bu sorun üstünde çok durmuşlardı.

HP Victus veya Omen kullanıyor musunuz? O hâlde lütfen bu anketi doldurun.

Cihaz.TV bizimle iletişime geçti. Şahsen ben zaten taşınma işlerimi bitirdikten sonra bana gelen mesajları da toparlayıp bir konu oluşturmayı düşünüyordum zaten.

Anketi Cihaz.TV oluşturdu. Techolay'da paylaşmamız için bizimle iletişime geçti. Bize bu arıza hakkında yaptığı araştırmalardan ve kendisine ulaşan mağdurların yazdığı maillerden bahsetti.

Ankete katılmak için: https://forms.gle/BVxmdjJvhps3a74F7

Şu anda ankete katılanların %44,5'i bu sorunu yaşadığını gösteriyor. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki HP en son kontrol ettiğimde garanti süresi uzatma gibi bir seçenek sunmuyordu. Maalesef yaptıkları resmi bir açıklama da yok.

Techolay'ın yayınladığı videonun yorumlarına baktığımızda Omen serisinde de bu sorunu yaşayanların olduğunu gördük. Intel'de de yaşayan birkaç kişi bana Instagram gibi platformlardan ulaştılar. Ancak maalesef kesin çözüm olarak verebileceğim bir yanıta ben de ulaşabilmiş değilim ki bu mesajımı da hâlen sorunlu olan HP Victus cihazımdan yazıyorum.

Bu sorunu yaşıyor iseniz ve cihazınızın garantisi varsa sorunu kabullenmeyin.

Cihazınızı garantiye verin ve "Hall sensörü sorunu yaşadığınızı" özellikle belirtin. Bazı mağdur kullanıcıların anakartlarını değiştirdiklerini duyuyoruz. Ancak maalesef bize ulaşan bazı kişiler, anakart değişimi yapıldı şeklinde dönüş yapılarak aynı anakartı gönderdiklerini de söylediler. Cihaz.TV'nin söylediğine göre bazı kullanıcıların cihazlarını daha farklı modeller ile değiştirmişler. Ancak maalesef bazı kullanıcılarda bu kadar ilgili olmadılar.

Cihazınızı garantiden teslim aldıktan sonra kapağı kapattığınız zaman cihazın uykuya geçtiğinden kesinlikle emin olmalısınız. Eğer sadece sensör çıkartılmış ise cihaz kapağın kapatıldığını anlamayacak ve uyku moduna girmeyecektir.

Ben HP'den açıklama gelmemesi nedeniyle bu markayı önermeme kararı aldım: https://techolay.net/sosyal/konu/neden-bir-sureligine-hp-gaming-laptop-onermemeliyiz.110695/

Ekstra olarak Hall sensörü sorunu yaşarken benimki durduğu yerde kendi kendine açılıyordu. (Tamamen kapalıyken)

Ekstra olarak Hall sensörü sorunu yaşarken benimki durduğu yerde kendi kendine açılıyordu. (Tamamen kapalıyken)
Çünkü sensör kapağın geri açıldığını da sanıyordu. Bende de öyle yapıyordu.

Anket sahibi ve bu sorun üstünde paylaşımlar yapan Cihaz.TV, bugün Techolay Sosyal'e katıldı.

@Ali Osman Uz

Son düzenleme:
Merhabalar. İsteyenler Tüketici Hakem Heyeti'nde ya da HP Servis ile kuracağı iletişimde videolarımı ya da anket sonuçlarını kullanabilir. Umarım bu sorun daha fazla büyümez ve daha fazla kişi mağdur olmaz. Umarım HP bu olaya makul bir çözüm üretir ve herkes hakkını alır.

Ayrıca bir de kişisel açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum:

Hall Sensör sorunu 2023 yılının sonunda HP Omen 16 Intel 13HX işlemcili modellerde patlak verdi. Hatta ben de incelemek için bir HP Omen 16 13500HX RTX 4060 laptop almıştım ve tabiri caizse laptop elimde patlamıştı. Benim laptopumda Hall Sensör sorunu çıkmamış olmasına rağmen 40 bin TL'ye aldığım laptopu 28 bine zor satmıştım. (İnceleme döngüsünü ürün alıp satarak sağlıyordum. Kişisel laptopum olarak almamıştım.) O dönemden beri HP Omen 16 Intel 13HX serisi laptopları önermedim, hala da kendi topluluğumuzda önermiyoruz.

Eğer HP Victus Hall Sensör sorunu olayından dolayı mağdur olduysanız: Mesela HP ile iletişime geçin ya da HP'den istediğiniz cevabı alamadıysanız Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin. İmkanınız varsa garanti uzatma paketlerine göz atın.

Tekrar vurgulamak istiyorum, sorunsuz halleriyle Victus 16 önerdiğim için hiçbir pişmanlık hissetmiyorum. O laptoplar o fiyatlara belki de en iyi kullanım deneyimini sunuyordu. Eğer Hall Sensör sorunu çıkmasaydı iyi fiyatta oldukları takdirde Victus 16 laptopları halen öneriyor olurdum. Ben teknik servis değilim, ben HP firmasının sahibi değilim, ben HP'nin işbirlikçisi bile değilim. Hesabıma HP'den gelen bir kuruş para olmadı. Şu dakikadan sonra olacağını da sanmam.

Ayrıca benden size tavsiye; piyasada satılan ürünleri markasına göre değil özelliklerine göre değerlendirin. Yukarıda yazdıklarımdan da anlayabileceğiniz üzere bir laptopun sorunsuz olup olmaması marka logosuna bağlı değil. ROG STRIX G17 laptopu yüzünden ASUS ile, Legion Pro laptopu yüzünden Lenovo ile mahkemelik olan takipçim de var. HP Victus 16 alıp Hall Sensör sorunu yaşamayan da. Lenovo LOQ aldığı için 3 kere anakart değişimi yapılan takipçim de var, Casper Excalibur G770 gibi herkes tarafından kötülenen bir ürünle yıllarını sorunsuz geçiren takipçim de var. Bugün HP'nin başına gelen Hall Sensör sorununun daha beteri yarın ASUS'un, öbür gün MSI'ın sonraki gün bir başka firmanın başına gelebilir. Daha yüksek fiyatlı laptoplarla daha beter mağdur olabilirsiniz. Hiçbir firma ürününe "Ömür boyu sorunsuzluk garantisi" veremez. En fazla ömür boyu bakım garantisi ya da 3 yıl teknik servis garantisi verebilir.

Bir laptopta sorun çıkıp çıkmama ihtimali marka büyüklüğüne ya da bilinirliğine bağlı değil. Aşırı ısınmasına ya da çok serin çalışmasına da bağlı değil. Bir laptop 70-75 dereceyi geçmeden arıza da verebilir, 100-105 derecede çakılı giderek yıllarca da çalışabilir. İsteyen istediği markayı alabilir ama ben her zaman fiyatına göre iyi olan ürünleri markadan bağımsız olarak önermeye devam edeceğim. İsteyenler istedikleri ürünü istedikleri fiyata istedikleri kıstaslar doğrultusunda alabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya HP bu sensörün ısınmayan, sorun çıkarmayanını üretip sorun yaşadığını belirten HP laptop sahiplerine ücretsiz gönderecek veya serviste ücretsiz değişim yaptıracak. Ya da en ucuz en f/p sorunsuz laptop modelini üretip satsalar bile bir daha HP önermeyeceğiz. Bitti gitti. Markalar biz unuturuz nasıl olsa yeni model çıkarınca diye bir çözüm üretmiyor. Unutmayın.

Arkadaşlar kendi takipçilerim arasında bazı örnekler var. HP ile konuşup (belki biraz iddialasip) RTX 4050'li S0 serisi Victus 16 laptopu verip RTX 5060 ekran kartlı Victus 15 alacak olan var. RTX 4070 ekran kartlı bir Victus 16'yi verip yine RTX 5060 Victus 15 alacak olan da var. Sanırım bu konuda biraz iddialasinca yeni laptop alma şansınız var bilginiz olsun. Olabildiğince misliyle değişim talep edin. Hall Sensör fişi çekilip geri gönderilmiş laptoplara kesinlikle razı gelmeyin. Anakart değişimi yapılacaksa servise göndermeden önce anketteki bilgileri kullanarak anakart seri numaranızı kenara kaydedin. Anakart değişimi olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Buraya tartışmak, millete laf yetiştirmek ya da iddialasmak için değil daha fazla insana yardım edebilme ihtimalim için geldim. Kişisel meseleleri bir kenara bırakıp konuya odaklanırsak sevinirim.

Ekte görsel olarak yeni HP Victus 15 RTX 5050 ve RTX 5060 konfigurasyonlarını paylaşıyorum. Bazı kullanıcılar hall sensör sorunu çıkan laptopunu bu konfigurasyonlarla değiştirecek haberiniz olsun.

Dosya Ekleri

• IMG_20250619_195222_985.webp
    75,6 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20250619_195511_101.webp
    86,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Böyle bir şey yapıyorsalar süper ama bunu neden duyurmuyorlar anlamış değilim. Ayıptır söylemesi acaba "sorunu sadece bilen bilinçli kullanıcılara" yönelik bir torpil gibi bir şey mi bu düşünmeden edemiyorum.

HP cihazlarda BIOS açma tuşu F10'dur. F10'a girilmesi ve Serial Number, Product ID gibi bilgilerin not edilmesi veya fotoğraf çekilmesi de yeterli olacaktır.

Bu işlemciler İ5 14500HX ve İ5 14700HX işlemcilere göre daha zayıf işlemciler.

Bu işlemciler İ5 14500HX ve İ5 14700HX işlemcilere göre daha zayıf işlemciler.
Evet daha düşük işlemciler. Yeni HP Victus 15'lerde ekran kartı da muhtemelen 75W olacaktır. Boşta M2 yuvası yine olmayabilir. Ben kasa tasarımını merak ediyorum. Bakalım değişecek mi yoksa aynı kasayla mı gelecekler. (Aynı gelirse şaşırmam.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…