Merhaba. Bugün HyperX Cloud Core kulaklığım kargodan geldi. Açtım bilgisayara taktım, Gamepower Mihawk 7.1'den geçiş yaptım. Bir vide açtığımda sesi çok az geliyor. Fullesem bile azmış gibi geliyor. Nedeni ne olabilir? Telefona taktığımda daha yüksek geliyor gibi. Çözümü var mı?
1.
Ses Düzeyini Kontrol Et:
- Bilgisayarınızın ses seviyesini kontrol edin. Sağ alt köşedeki hoparlör simgesine sağ tıklayarak "Ses ayarlarını aç" seçeneğine tıklayın ve kulaklığınız için ses seviyesini kontrol edin.
- Uygulama bazında ses seviyelerini kontrol ederek video oynatma uygulamanızın ses düzeyinin yeterli olduğundan emin olun.
2.
Ses Çıkışı Ayarlarını Kontrol Et:
- "Aygıt Yöneticisi"ni açın (Windows + X tuşlarına basın ve Aygıt Yöneticisi’ni seçin).
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" sekmesini genişletin ve HyperX Cloud Core’u bulun. Üzerine sağ tıklayıp "Özellikler"e tıklayın.
- "Gelişmiş" sekmesine gidin ve "Varsayılan biçim" ayarını değiştirerek farklı bir çözünürlük deneyin (örneğin 16 bit, 44100 Hz).
3.
Ses Sürücülerini Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi'nde yine "Ses, video ve oyun denetleyicileri" sekmesinde HyperX Cloud Core’un üzerine sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- Otomatik olarak güncellemeleri arayın.
4.
Ses Aygıtlarını Kontrol Et:
- Başlat menüsüne gidin ve "Ses ayarları"nı aratın.
- "Çıkış" kısmında doğru aygıtın seçili olduğundan emin olun (HyperX Cloud Core).
- "Ses denetimleri" bölümünden farklı uygulamalar için özel ses seviyelerini kontrol edin.
5.
Anti-Virüs veya Ses İyileştirme Yazılımını Kapatın:
- Bazı anti-virüs programları veya ses iyileştirme yazılımları, ses ayarlarını etkileyebilir. Gerekirse bunları devre dışı bırakın ve sesi kontrol edin.
6.
Farklı Bir USB Portu Deneyin:
- Kulaklığınızın USB bağlantısını farklı bir USB portuna takarak sesi kontrol edin. Mümkünse bilgisayarın arka tarafındaki portları tercih edin.
7.
Diğer Cihazlarla Karşılaştırın:
- Kulaklığı başka bir bilgisayarda veya farklı bir cihaza takarak sesi kontrol edin. Eğer orada da düşük geliyorsa, sorun kulaklıkta olabilir.
Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra sorun devam ederse, daha fazla bilgi için kulaklığınızın modele özgü ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.