iPhone 11'den Android bir telefona geçilir mi?

Bütçe
23.000 TL

necosell

Çalışkan
Selam arkadaşlar, iPhone 11 bir cihazım var. Arayüz kasmaya başladığı için eski hissettiriyor. Pili çabuk tükenmeye başladı. Bütçeden dolayı iPhone 13 ile değiştirmeyi düşündüm ama arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla 13'ün kaderi de aynı. Biraz araştırdığımda 2 telefon modeli ilgimi çekti. Samsung A56 5G ve Nothing Phone 2A Plus. Kamera konusunda iPhone'umdan daha kötü olmasını istemiyorum. Sizce bu tercihlerden hangisi mantıklı veya Android'e döndüğüme pişman olur muyum? Lütfen Xiaomi ve POCO tarzında modeller önermeyin. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanımına bağlı nothing 2A Plus alabilirsin, S24 FE alabilirsin, Honor 200 alabilirsin. Eğer oyuncuysan biraz daha para verip Mi 14T alabilirsin. 23K bütçede A56 önermem. IOS'tan Android'e geçerken nothing Samsung ve Honor'un yazılımları üzmez. İlk başta alışamayabilirsin ama kurulumlarını yapınca ve alıştıkta pişman olmazsın. Bu fiyattaki telefonlar seni kolay kolay üzmez. Ancak telefonda oyun oynuyor musun? Kamera önemli mi? Batarya önemli mi? Günlük kullanımın neler eğer biraz daha detay verirsen daha iyi olur.

Oyun oynuyorsa Exynos işlemcisinden dolayı önermem.

Kullanımına bağlı nothing 2A Plus alabilirsin, S24 FE alabilirsin, Honor 200 alabilirsin. Eğer oyuncuysan biraz daha para verip Mi 14T alabilirsin. 23K bütçede A56 önermem. IOS'tan Android'e geçerken nothing Samsung ve Honor'un yazılımları üzmez. İlk başta alışamayabilirsin ama kurulumlarını yapınca ve alıştıkta pişman olmazsın. Bu fiyattaki telefonlar seni kolay kolay üzmez. Ancak telefonda oyun oynuyor musun? Kamera önemli mi? Batarya önemli mi? Günlük kullanımın neler eğer biraz daha detay verirsen daha iyi olur.

Oyun oynuyorsa Exynos işlemcisinden dolayı önermem.
Kamera ve Batarya yeterli. Arayüz akıcılığıda tabii. Oyun amaçlı kullanmayacağım. Peki 18K gibi bir bütçe için mantıklı mı A56 ?

Kamera ve batarya yeterli. Arayüz akıcılığıda tabii. Oyun amaçlı kullanmayacağım. Peki 18k gibi bir bütçe için mantıklı mı A56?

Yeterli olur ama Honor 200 almanı öneririm. 8 GB RAM'li ve 12 GB RAM'li hali var. Tavsiyem biraz daha verip 12 GB RAM'li Honor 200 alman. Hem daha akıcı hem daha iyi telefon kullanmıs olursun. A serisi exynosları hiç beğenmiyorum.

Galaxy AI özelliklerinde belki kullanabileceğin bir şey vardır veya gelir.
Orta segment Samsung telefonlar güzel.
Nedenini bilmiyorum ama ppyi görünce 2020 Technopat Sosyali anımsadım.

iPhone 11'den geçeceğin telefon S24 FE olmalı, boşver A56'yı. A56 da güzel cihaz ve toplamda 11'den daha iyi ama bazı şeyleri 0 aldığın telefonun yapamadığını görmek üzebilir.

İkinci sıraya da 14T yazarım, sonra A56, sonra Honor 200, sonra NP 2A Plus. Tasarımını vs. çok beğenirsen Honor ile sıra değişebilirler.

Galaxy AI özelliklerinde belki kullanabileceğin bir şey vardır veya gelir.
S24 FE güzel.
Nedenini bilmiyorum ama ppyi görünce 2020 Technopat Sosyal'i anımsadım.

Galaxy AI özellikleri bende var meraktan kullandım sonra elimi sürmedim. Çok önemli bir şey değil ama olması avantaj tabii. Bana Google Search yeterli oluyor :D

Awesome intelligence diye bir şey var. Ama AI özellikleri çok önemli bir şey değil. Merak edersen.
Galaxy AI.

Screenshot_20250612_011844_Settings.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt