Lenovo IdeaPad 320 15IAP 80XR laptopa GRUB kurulmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quivkosy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 114
  • Etiketler Etiketler
    grub linux

Quivkosy

Becerikli
Yer
İstanbul
Ne yaparsam yapayım, BIOS'tan Secure Boot'u kapattım, diski GPT'den MBR'ye çevirdim, BIOS'u sıfırladım, BIOS'u güncelledim, GRUB'u elle yüklemeye çalıştım ama olmadı. Her türlü yöntemi denedim. Diski tamamen biçimlendirip Linux kurmayı denedim ama yine başarısız oldum. Diski değiştireceğim birkaç gün sonra, eğer yine çözüm bulamazsam, Lenovo'nun sitesinden teknik desteğe yazacağım. Sizin de önerdiğiniz bir yol varsa, deneyebilirim. Denediğim dağıtımlar: Fedora Linux, KDE Neon, Linux Mint, Arch Linux.

Hocam aldığınız hatayı paylaşabilir misiniz, kurulumun neresinde sorun yaşadınız? Ayrıca sisteminiz UEFI ise UEFI/MBR biraz ilginç bir kombinasyon, sorun çıkarabilir. GPT'de kalmanızı öneririm.

Dosya Ekleri

• BAFA317A-6A54-4A5D-B5C5-4284F5BA9CF9.webp
    BAFA317A-6A54-4A5D-B5C5-4284F5BA9CF9.webp
    128,6 KB · Görüntüleme: 47

Genelde farklı bir ISO dosyası ile yükleyince çözülüyor du hata. Ama sizin kine Linux kurulmadı ise sıkıntı başka bir şey. Diks yerine USB kurmayı denedin mi?

• BIOS ayarlarını kontrol edin: BIOS'unuzun sadece UEFI moduna ayarlandığından emin olun. Legacy veya CSM modunun açık olması bazen önyükleyici kurulumu sırasında sorunlara yol açabilir.
  • Doğru kurulum medyasını kullanın: Kurulum medyasının doğru bir şekilde oluşturulduğundan emin olun. Farklı bir USB sürücüsü kullanmak veya kurulum medyasını yeniden oluşturmak bazen sorunu çözebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaparsam yapayım, BIOS'tan Secure Boot'u kapattım, diski GPT'den MBR'ye çevirdim, BIOS'u sıfırladım, BIOS'u güncelledim, GRUB'u elle yüklemeye çalıştım ama olmadı. Her türlü yöntemi denedim. Diski tamamen biçimlendirip Linux kurmayı denedim ama yine başarısız oldum. Diski değiştireceğim birkaç gün sonra, eğer yine çözüm bulamazsam, Lenovo'nun sitesinden teknik desteğe yazacağım. Sizin de önerdiğiniz bir yol varsa, deneyebilirim. Denediğim dağıtımlar: Fedora Linux, KDE Neon, Linux Mint, Arch Linux.
Kurulum baslarken efivars klasorunu read/write izinleriyle olacak sekilde tekrar baglamayi dene bakalim.

Sanırım Legacy BIOS kullandığınız için böyle bir hata alıyorsunuz. Manuel bölümlendirme yaparak sadece /swap ve / bölümlerini oluşturunuz. (MBR)
GPT için 1 MB BIOS_BOOT /swap ve / bölümlerini oluşturup deneyin.

Manual partitioning secenegini sec.

Kullanmak istedigin diskteki butun volumeleri sil eger dual boot yapmiyorsan.

1GB bir alan olustur, mountpoint ya da baglama noktasi yazan yeri /boot/efi olarak isaretle ya da yaz, bolum tipi yazan secenegin varsa EFI System Partition yazani sec, disk dosya sistemini FAT32 ya da VFAT yap (genelde ikisinden biri olur).

Eger RAM boyutunuz 16 ve altiysa ya da hibernation kullanmak istiyorsaniz uyku yerine kalan alandan RAM boyutunuz + 2GB kadar bir alan cikartin.

Buyuk olan bolumunuzun mountpointini / yapin, bolum tipi Linux System Partition yapin, filesystem konusunda da eger kisisel bir tercihiniz yoksa (BTRFS gibi mesela. NTFS secmek gibi bir ise girismeyin) EXT4 yap.

Kalan RAM+2 boyutlu alani ise bolum tipini swap olarak isaretleyip kapatin.

Bunlari da ettikten sonra bir fotograf cekin, biz gorene kadar da islem yapmayin.

Dual Boot yapiyorsaniz hic bir sey yapmadan fotograf atin.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt