LG UltraGear G6 27G610A-B monitörde pixel inversion sorunu

Makaleler
13
Yer
Çorum
Merhaba,

Monitörü daha alalı 1 ay oldu ve pixel inversion sorunu yaşıyorum. Yani tam olarak yaşanan sorun bu mu emin değilim fakat araştırdığım kadarıyla en yakın sonuç bu çıktı.

Sorun şu ki; oyunlarda durduğum yerde görüntü muazzam ancak hareket ettiğimde özellikle uzak yerlerde böyle dikey tarama çizgileri çıkar gibi oluyor.

Kendim çekemedim ancak daha net anlamanız için şöyle bir görsel buldum internetten:

İstisnasız her oyunda karşıma çıkıyor. ETS 2, CS 2 ve Uncharted deniyorum şu ara, hepsinde var. Mesela ETS'de dümdüz giderken sorun yok, hafif sağ sol yapsam yolda direkt bu çizgiler beliriyor.

Dediğim gibi sadece hareket ettiğimde oluyor. Yani benim gözlerim mi aşırı hassas diyeceğim de yani var ki görüyorum sonuçta, masaüstünde vs. hiçbir şekilde yok bu. Oyunlarda hareket ettiğimde ve de çeşitli YouTube videolarında çıkıyor. Böyle pikselleşir gibi oluyor, gram zevk bırakmıyor.

Çözümü var mı? Garantiye göndersem sorun yok deyip geri yollarlar muhtemelen bunu. Daha ilk taksidini ödediğim. Umarım gözüm bozuktur.

Farklı ekran kartı denedim, farklı kablo, farklı çözünürlük denedim. Format attım, her türlü ayarı denedim ama yok. Sorun %100 monitörde mi ondan da emin değilim ancak önceki Samsung Odyssey G4'te de CS'de böyleydi diye hatırlıyorum ancak diğer oyunlarda bu kadar gözüme batmamıştı hiç.

Ha bir de 60 Hz'e düşürüp denedim, sanki daha göze batar oldu. Belki bana öyle geldi bilemiyorum ama öyle gibiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…