Linux Mint deposundaki ClamTK güncel değil

Linux Mint'te antivirüs programı kullanmak istiyorum. sudo apt install clamav clamtkkomutuyla clamtk'yı kurdum. Maalesef güncel clamtk kurmuyor. 6.07 versiyonu kuruyor. Grafiksel arayüzle kullanmak istiyorum. Bir öneriniz var mı? Github sitesinde clamtk daha güncel, peki bunu kurmak güvenli mi? GitHub - dave-theunsub/clamtk: An easy to use, light-weight, on-demand virus scanner for Linux systems

Github sitesindeki ClamTK sayfasında yazan şu yazı dikkatimi çekti: Note: This program is no longer maintained

Programın geliştirilmesi durdurulmuş.
Clamtk yerine ne kullanabilirim? ClamAV kullanmaya çalıştım ancak aşağıdaki seçeneklerin Clamtk'da olduğu haliyle kullanmak istiyorum:

3.webp

Korsan oyunlarım olduğu için ve bazen korsan oyun indirdiğim için Antivirüs programını önemsiyorum.
ChatGPT'den yardım aldım. Terminale clamscan --help komutunu girdim. Karşıma çıkan parametreler arasından istediğim 2 adet parametreyi buldum.--detect-pua=yes ve --heuristic-alerts=yes

clamscan --detect-pua=yes --heuristic-alerts=yes komutunu yazıp komutun sonuna taratmak istediğim klasörü sürükleyip bırakınca istediğim tarama gerçekleşti.

Bahsettiğim parametreler arasında taratılan dosyanın maks boyutunu ayarlayabileceğim şu parametre var: --max-filesize=#n Bu parametreyi komuta eklemezsem ClamAV, her dosyayı boyutuna bakmaksızın tararmış, bu da benim istediğim bir şey.

Yine de ClamTK'nın geliştirilmesinin durdurulması kötü olmuş. ClamAV'yi grafiksel arayüzle kullanmak isterdim.

Geri
Yukarı Alt