Linux, ETS 2 ile nasıl uyumlu hale getirilir?

Cengiz

Becerikli
Linux'ta Euro Truck Simulator 2 oynamak istiyorum ancak FPS çok düşük, oysa Windows'ta böyle bir sorun yaşamıyorum. Oyun sırasında harici ekran kartı devreye girmiyor olabilir ama nasıl etkinleştireceğimi bilmiyorum. MangoHud gibi performans takibi yapmaya yarayan araçlardan bahsediliyor, bunları nasıl kurup kullanabilirim?
Linux Mint kullanıyorum ve ekran kartı sürücüsünü Mint'in kendi sürücü yöneticisinden en güncel sahipli sürüm olarak kurdum.
Sistemim:

• İşlemci: Intel Core i5-9300H
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1650 Mobile

Son düzenleyen: Moderatör:
ETS 2'nin büyük ihtimalle native versiyonunu oynuyorsunuz. Bu native versiyon baya kötü çalışıyor.

Steam ayarları > Uyumluluk > Enable Steam Play for supported titles ve Enable Steam Play for all other titles ayarlarını açın ve Steam'i yeniden başlatın. Daha sonra ETS'ye sağ tıklayıp özellikler diyin ve yine uyumluluk kısmındaki ayarı tikleyin.

Ayrıca bu siteden oyunların Linux'taki perofrmansı hakkında bilgiler ve ETS 2 gibi düzgün çalışmayan oyunlar ile ilgili çözüm önerileri bulabilirsiniz: protondb.com

MangoHud'u kurmak içinse şu paketleri indirin:
Bash:
sudo apt install mangohud
sudo apt install mangohud:i386
Ardından Steam'de MangoHud'u çalıştırmak istediğiniz oyunun başlatma seçeneklerini şu komudu girin:
Kod:
mangohud %command%

Son düzenleme:
ETS 2'nin büyük ihtimalle native versiyonunu oynuyorsunuz. Bu native versiyon bayağı kötü çalışıyor.

Steam ayarları > uyumluluk > enable Steam play for supported titles ve enable Steam play for all other titles ayarlarını açın ve Steam'i yeniden başlatın. Daha sonra ETS'ye sağ tıklayıp özellikler deyin ve yine uyumluluk kısmındaki ayarı tikleyin.

Ayrıca bu siteden oyunların Linux'taki perofrmansı hakkında bilgiler ve ETS 2 gibi düzgün çalışmayan oyunlar ile ilgili çözüm önerileri bulabilirsiniz: protondb.com

MangoHud'u kurmak içinse şu paketleri indirin:
Bash:
sudo apt install mangohud.
sudo apt install mangohud:i386
Ardından Steam'de MangoHud'u çalıştırmak istediğiniz oyunun başlatma seçeneklerini şu komudu girin:
Kod:
mangohud %command%

@Reend, hocam Proton'un 9.0-4 sürümünü zaten kullanıyorum ve buna rağmen açılıyor fakat bayağı düşük FPS alıyorum. Dediğim gibi muhtemelen harici ekran kartını kullanmıyor. Nasıl etkinleştirmem gerek?

@Reend, hocam Proton'un 9.0-4 sürümünü zaten kullanıyorum ve buna rağmen açılıyor fakat bayağı düşük FPS alıyorum. Dediğim gibi muhtemelen harici ekran kartını kullanmıyor. Nasıl etkinleştirmem gerek?
ETS 2'nin başlatma seçeneklerine şu kodları girerek tekrar dener misiniz?
Kod:
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1 __VK_LAYER_NV_optimus=NVIDIA_only __GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia %command%

@Geraltın kılıcı, hocam bir işe yaramadı ve OpenGL ile açtığımda en yüksek FPS'i alabiliyorum o da bu kadar yani, normal değil.

Dosya Ekleri

• IMG_20250709_163729.webp
    IMG_20250709_163729.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 8

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt