Çözüldü M.2 SSD Firmware güncellemesi yapmalı mıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Becerikli
Makaleler
2
Merhaba.
Forumlarda birçok kez bu konuda sorular var ancak tam olarak istediğim cevabı alamadım/bulamadım.
Az önce sisteme Kioxia Exceria Pro 1TB taktım. Ondan önce Kingston NV2 kullanıyordum, DRAM ihtiyacından dolayı Casper ile klonlama yapıyorum. Bittiğinde Exceria dolu, NV2 boş olacak. Aklıma takılan şey şu;

Firmware Update, elektrik kesintisi vb. yaşanmadığı durumda verileri siliyor mu? Klonlama yapıldıktan sonra NV2'yi formatlayıp Firmware yapacağım ancak Exceria'dan çekiniyorum. Tüm verilerim artık orada. Bir de SSD'nin üreticisi üzerine yapacağım Firmware update'de dikkat etmem gereken bir şey var mı?
İyi sosyaller.

@Caner Uncu

Firmware Update, elektrik kesintisi vb. yaşanmadığı durumda verileri siliyor mu?
Hayır, silinmiyor. Güncelleyebilirsiniz.

Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız, performans anlamında da olumsuz bir durum yoksa güncellemeniz şart değil. Güncelleme notlarını kontrol edin, önemli bir şey varsa yaparsınız.

Hayır, silinmiyor. Güncelleyebilirsiniz.

Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız, performans anlamında da olumsuz bir durum yoksa güncellemeniz şart değil. Güncelleme notlarını kontrol edin, önemli bir şey varsa yaparsınız.
Kioxia da bi sorun görmedim henüz. 6900 okuma, 6400 yazma (boş hali)
NV2 malum çip denk geldiği için 3000 e 400-700 arası bi değer gösteriyordu. Onun için güncelleyebilirim.

@Caner Uncu @Charles Leclerc
İşlemi tamamladım cevaplar için teşekkürler.
+ ekleme yapayım
NV2 lerde çıkan kötü kontrolcü bana denk geldi ve nand lar TLC olan. (Silicom Motion olması lazım)
Firmware yapmadan önce yazma hızlarım 700mb dan bile aşağıyken Update sonrası şu hızlara çıktı
1750879933322.webp

Bu olayın sebebi bu mu bilmiyorum. %0 olması ile alakası varsa emin değilim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt