Matematikte sürekli işlem hatası yapıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 174

seeraddar

Uzman
Makaleler
1
Yanlışlarımın belki yarısından fazlası işlem hatası. En temelden en zora kadar fark etmiyor, yine işlem hatası yapıyorum. Az önce 20'den 11 çıkardım, cevap 9 değil mi? Ben 18 yazmışım. Neyse, ondan sonra bir ton işlem yaptım, hiçbir sıkıntı yok. Konu oturmuş, her şeyi anlıyorum, biliyorum, yapıyorum. Ama salak saçma bir çıkarma işleminde hata var diye sonucu yanlış buluyorum, sonra en baştan yapmaya başlıyorum.

Bu sadece çıkarmada değil. Mesela x kare ile x'i çarpınca x küp olması gerektiğini biliyorum ama gidip x kare yazıyorum. Sonra çözüme bakınca "Ben niye x kare yazmışım?" diyorum.

Yanlışlarımın belki yarısından fazlası işlem hatası. En temelden en zora kadar fark etmiyor, yine işlem hatası yapıyorum. Az önce 20'den 11 çıkardım, cevap 9 değil mi? Ben 18 yazmışım. Neyse, ondan sonra bir ton işlem yaptım, hiçbir sıkıntı yok. Konu oturmuş, her şeyi anlıyorum, biliyorum, yapıyorum. Ama salak saçma bir çıkarma işleminde hata var diye sonucu yanlış buluyorum, sonra en baştan yapmaya başlıyorum.

Bu sadece çıkarmada değil. Mesela X kare ile X'i çarpınca X küp olması gerektiğini biliyorum ama gidip X kare yazıyorum. Sonra çözüme bakınca "ben niye X kare yazmışım?" diyorum.

Odak hatası var. Her işlem hatası yapan matematik bilmiyor demek değil. Tüm odağını veriyor musun?

Temeliniz yoksa ortaokul hocasına gidip özel ders alabilirsiniz, bu yaşta ortaokul dersi alıyorsun diye utanılacak bir şey yok ben öyle yapıyorum.

Hocam, temelim var. İki tane temel kitap bitirdim. Şimdi 3D'ye başladım. Sorular çok zorlamıyor ama bir yerde ne oluyorsa, anlamıyorum; basit bir hata çıkıyor. Dalgınlık mı bilmiyorum ama tekrar bakınca hatamı hemen görüyorum. Ancak bu da vakit kaybına neden oluyor işte.

Odak hatası var. Her işlem hatası yapan matematik bilmiyor demek değil. Tüm odağını veriyor musun?
Veremiyorum. Bazen bir anda öyle bir enerji geliyor ki sadece ona odaklanıyorum ve hiç hata yapmıyorum. Ama çoğu zaman, şu an olduğu gibi, o odak yok işte.

Hocam, temelim var. İki tane temel kitap bitirdim. Şimdi 3D'ye başladım. Sorular çok zorlamıyor ama bir yerde ne oluyorsa, anlamıyorum; basit bir hata çıkıyor. Dalgınlık mı bilmiyorum ama tekrar bakınca hatamı hemen görüyorum. Ancak bu da vakit kaybına neden oluyor işte.
İşte sorun burada. Dalgınlık var sende. 2 kez kontrol etmek bazen zaman kaybına sebep olur, doğrudur. Zamanla ustalaşırsın merak etme.

Merhaba, işlem hatası yapma sebebin, pratiğinin az olması ve yaptığına emin olmamayla ilgilidir. Soruyu yapamadığını söylesen, bunu yatkınlık olmadığını ve özel ders kısmını önerirdim. Üzülerek söylemeliyim ki, kendine matematik konusunda fazlaca emin olarak ilerliyorsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt