Microsoft hesabı ile etkinleştirilen Retail key format sonrası çalışır mı?

1050Ti

Çalışkan
Merhaba, bir siteden Windows 11 Retail Key satın aldım. İlk olarak MAK key gönderdiler, sonrasında düzelttiler. Şu anda kullanılan Retail key için ise format sonrası geçersiz olacağını söylediler. Ancak ben, bu key'in Microsoft hesabıma bağlandığını ve format attıktan sonra hesabımla giriş yaptığımda otomatik etkinleşeceğini düşündüm. Fakat satıcı 'Hayır' cevabını verdi. Şimdi, şu an kullandığım laptopa format attığımda Microsoft hesabımı tekrar girsem bile bu key işe yaramayacak mı?

Aşağıya bıraktığım görsellerde key’in Retail olduğu ve etkinleştirme ayarlarında Microsoft hesabı ile etkinleştirildi şeklinde ibare yer alıyor.

Son olarak OEM, Retail ve MAK keyler arasındaki farkları da açıklarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

1749134453322.webp

1749134492025.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir siteden Windows 11 Retail Key satın aldım. İlk olarak MAK key gönderdiler, sonrasında düzelttiler. Şu anda kullanılan Retail key için ise format sonrası geçersiz olacağını söylediler. Ancak ben, bu key'in Microsoft hesabıma bağlandığını ve format attıktan sonra hesabımla giriş yaptığımda otomatik etkinleşeceğini düşündüm. Fakat satıcı 'Hayır' cevabını verdi. Şimdi, şu an kullandığım laptopa format attığımda Microsoft hesabımı tekrar girsem bile bu key işe yaramayacak mı?

Aşağıya bıraktığım görsellerde key’in Retail olduğu ve etkinleştirme ayarlarında Microsoft hesabı ile etkinleştirildi şeklinde ibare yer alıyor.

Son olarak OEM, Retail ve MAK keyler arasındaki farkları da açıklarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 152722

Eki Görüntüle 152723
Satıcının söylediğinin aksine retail keyler Microsoft hesabınıza bağlanıyor diye biliyorum. Format attıktan sonra Microsoft hesabınız ile giriş yaptıktan sonra kendiliğinden etkinleşmiş olması gerek.

Merhaba, bir siteden Windows 11 Retail Key satın aldım. İlk olarak MAK key gönderdiler, sonrasında düzelttiler. Şu anda kullanılan Retail key için ise format sonrası geçersiz olacağını söylediler. Ancak ben, bu Key'in Microsoft hesabıma bağlandığını ve format attıktan sonra hesabımla giriş yaptığımda otomatik etkinleşeceğini düşündüm. Fakat satıcı 'Hayır' cevabını verdi. Şimdi, şu an kullandığım laptopa format attığımda Microsoft hesabımı tekrar girsem bile bu key işe yaramayacak mı?

Aşağıya bıraktığım görsellerde Key'in Retail olduğu ve etkinleştirme ayarlarında Microsoft hesabı ile etkinleştirildi şeklinde ibare yer alıyor.

Eki Görüntüle 152722Eki Görüntüle 152723

Sana niye direkt Retail gondermediler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcının söylediğinin aksine retail keyler Microsoft hesabınıza bağlanıyor diye biliyorum. Format attıktan sonra Microsoft hesabınız ile giriş yaptıktan sonra kendiliğinden etkinleşmiş olması gerek.
Ben de öyle biliyordum fakat bana formattan sonra retail key kullanılamaz dedi.
Sana niye direkt Retail gondermediler?
Bilmiyorum. 150 TL gibi bir fiyatı vardı ucuz diye aldım. İlk gelen key MAK'tı. Sonrasında WhatsApp üzerinden anında Retail olanı yolladılar. CMD'ye slmgr /dli yazdıktan sonraki ekran görüntüsünü attım. Retail olarak gözüküyor.

Ben de öyle biliyordum fakat bana formattan sonra Retail key kullanılamaz dedi.

Bilmiyorum. 150 TL gibi bir fiyatı vardı ucuz diye aldım. İlk gelen key MAK'Ti. Sonrasında WhatsApp üzerinden anında Retail olanı yolladılar. CMD'ye slmgr /dli yazdıktan sonraki ekran görüntüsünü attım. Retail olarak gözüküyor.

Kandırıyorlar insanları.
Sana direk retail/oem key vermeleri gerek.
Keyini girersin, hata kodu alırsın sonu 08/20.
Ararsın Microsoft'u etkinleştirirsin.
Hata kodu sonu 03/60 alırsan etkinleştiremezsin. Key blacklisttir.

Kandırıyorlar insanları.
Sana direk retail/oem key vermeleri gerek.
Keyini girersin, hata kodu alırsın sonu 08/20.
Ararsın Microsoft'u etkinleştirirsin.
Hata kodu sonu 03/60 alırsan etkinleştiremezsin. Key blacklisttir.
Hocam bendeki retail gibi gözüküyor şu an. Bir sıkıntı çıkar mı? Fakat önceki attıkları MAK'tı. Bilgisayardan anlamayan insanlar sorgulamaz diye ilk MAK yolluyor olabilirler. Ya da sadece karıştırmış da olabilirler.

Hocam bendeki Retail gibi gözüküyor şu an. Bir sıkıntı çıkar mı? Fakat önceki attıkları MAK'Ti. Bilgisayardan anlamayan insanlar sorgulamaz diye ilk MAK yolluyor olabilirler. Ya da sadece karıştırmış da olabilirler.

Keyi hesaba bagladıysan farklı PC'ye girince muhtemelen sorun yasama durumu olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt