Çözüldü MSI B350M Pro VD Plus BIOS güncellemesi sonrası GTA Online'da drop sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Traycon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 142
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Traycon

Çalışkan
Forumlarda yeniyim, çözüldü olarak işaretlenmiş ama başka konu başlığı açmak istemedim. Bir yanlışım varsa affedin. Bende, MSI RTX 4060 Ventus 2X var. İşlemcim: Ryzen 5 5600. anakartım ise B350M Pro VD Plus yine MSI markasının. 16 GB DDR4 RAM var. PSU: 650W Plus gibi bir şey olması gerekiyor.

Anakartın BIOS'unu güncelledik ama GTA online üzerinde FPS sabitlemeyi kapattığımda 1080p çözünürlükte 77 FPS alıyorum. Ekran kartının kullanımı da %100 ve drop giriyor çok yoğun bir şekilde. Sorunu anlayamadım. Grafik ayarlarını normale çekiyorum yine aynı sorun var en düşüğe alınca da bu drop biraz daha nadir girmeye başlıyor.

Ekran kartını test ediyorum, normal sonuç alıyorum. İşlemciyi test ediyorum onda da normal sonuç alıyorum. Sıcaklık değerleri ekran kartı en fazla 70 dereceyi görüyor. İşlemci ise en fazla 80 derecede kalıyor. Stres testlerinde yani. Oyunlarda o sıcaklıklara bile çıkmıyor. Bunun sebebi nedir lütfen yardımcı olabilir misiniz? Anakarttan kaynaklı bir sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bunu soruyorum çünkü ekran kartının mandalının olduğu kısma tornavidayla baskı uygularken anakarta yanlışlıkla tornavidayı vurdum. USB bağlantıları çalışıyor. Bir sıkıntı göremedim. Bilgisayar kendi kendine kapanmıyor da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Monitörün kablosunu GPU'ya mı taktın anakarta mı bir de ayarlar kısmında V-Sync-off yap MSAA da kapat, ayarlarının fotosunuda at.

Monitörün kablosunu GPU'ya mı taktın anakarta mı bir de ayarlar kısmında V-Sync-off yap MSAA da kapat, ayarlarının fotosunuda at.

Çözüm
Hocam, bu arada teşekkür ederim. MSAA ayarının o kadar fark yaratacağını düşünmemiştim. monitör kablosu GPU'ya takılı evet. MSAA kapalı baya bir rahatladı ekran kartı. V-Sync-off şekilde 1080p çözünürlükte 117 civarı fps alıyorum. Oyun içi gelişmiş grafik sekmesinde de bütün ayarlar kapalı. Sizce normal mi? Drop galiba kesilmişti dün fazla deneyimleyemedim. Ama en azından 5 dakika boyunca donma yaşamamıştım. MSI Center uygulamasındaki kullanıcı profilinde de "ekstra performans" tarzı profil seçili. Şu an evde olmadığım için ekran görüntüsü atamıyorum maalesef size. İş çıkışı atacağım.

Battlefield 2042 oyununda da droplar yaşıyordum. Ben, oyun indikten sonra ayarlar nasıl geliyorsa öyle kullanıyorum hocam. Ayarlarda ekstra yükseltme yapmıyorum. Önceki ekran kartım MSI GTX 1070'ti. En azından bir texture kısınca takılmalar kesiliyordu. Bu ekran kartında bir tuhaflık var. Oyunlardaki grafik ayarları yükselsin ve güzel görüntüyle oyun oynayayım diye grafik kartını değiştirdim. Ama öbür kartta böyle optimizasyon mu diyeyim bilemedim, sorunlar yaşamamıştım. İşlemci mi darboğaz yapıyor bilemedim.

DDU muydu programın ismi, onu da kullandım eski kartın kalıntıları tamamen silinsin diye. Windows'u sıfırdan kurdum. Şu an bilgisayarda arkada çalışan bir program yok Steam ve oyunların launcherları dışında.

Hocam, GTA 5 de V-Sync drop oluşturur diğer ayarlar FPS üzerine, BF donması ise optimize sorunu bende de 4060 var Battlefield 1-5 donuyor sizlik sıkıntı değil o

Hocam, GTA 5 de V-Sync drop oluşturur diğer ayarlar FPS üzerine, BF donması ise optimize sorunu bende de 4060 var Battlefield 1-5 donuyor sizlik sıkıntı değil o
Eski ekran kartında böyle sorun yaşamamıştım hocam. En azından grafikleri düşürünce geçiyordu bir şeyler. 4060 adı altında optimize mi etmiyorlar oyunları anlamadım. Neyse artık sağlık olsun. İlginiz için çok teşekkür ederim. MSSA ayarı kapanınca en azından 2013 yılında çıkan oyunda rahat ettik hahahahah. Böyle yazdığıma bakmayın insan sinir oluyor. Sağ olun, keyifli günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…