Hocam, bu arada teşekkür ederim. MSAA ayarının o kadar fark yaratacağını düşünmemiştim. Monitör kablosu GPU'ya takılı evet. MSAA kapalı bayağı bir rahatladı ekran kartı. V-Sync-off şekilde 1080p çözünürlükte 117 civarı FPS alıyorum. Oyun içi gelişmiş grafik sekmesinde de bütün ayarlar kapalı. Sizce normal mi? Drop galiba kesilmişti dün fazla deneyimleyemedim. Ama en azından 5 dakika boyunca donma yaşamamıştım. MSI Center uygulamasındaki kullanıcı profilinde de "ekstra performans" tarzı profil seçili. Şu an evde olmadığım için ekran görüntüsü atamıyorum maalesef size. İş çıkışı atacağım.
Battlefield 2042 oyununda da droplar yaşıyordum. Ben, oyun indikten sonra ayarlar nasıl geliyorsa öyle kullanıyorum hocam. Ayarlarda ekstra yükseltme yapmıyorum. Önceki ekran kartım MSI GTX 1070'Ti. En azından bir texture kısınca takılmalar kesiliyordu. Bu ekran kartında bir tuhaflık var. Oyunlardaki grafik ayarları yükselsin ve güzel görüntüyle oyun oynayayım diye grafik kartını değiştirdim. Ama öbür kartta böyle optimizasyon mu diyeyim bilemedim, sorunlar yaşamamıştım. İşlemci mi darboğaz yapıyor bilemedim.
DDU muydu programın ismi, onu da kullandım eski kartın kalıntıları tamamen silinsin diye. Windows'u sıfırdan kurdum. Şu an bilgisayarda arkada çalışan bir program yok Steam ve oyunların launcherları dışında.