MSI RTX 4060 Gaming X ekran kartı ışığı yanmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aldaci26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 46
  • Etiketler Etiketler
    ekran

aldaci26

Becerikli
MSI RTX 4060 Gaming X 8 GB ekran kartım var, kasam cam olduğu için geceleri rahatsız ediyordu karanlık odamda, şimdi loş ışıklı bir odaya geçtim ve açmak istedim ama ne yaptıysam yanmıyor. MSI Center uygulamasında görünüyor, tüm modları denedim açılmadı. SignalRGB denedim görülüyor fakat açılmıyor. BIOS ayarlarında RGB light açık, 12v soketinde RGB LED var onu kontrol edebiliyorum MSI Center'den. GPU, BIOS ve Intel Chipset sürücüleri güncel. Kartı çıkarttım, acaba kapatmak için ışığın kablosunu mu söktüm yoksa üstünde düğme vardı onu mu kapattım acaba diye ama o da yok.

Anakart: MSI Pro H160M-E DDR4.

MSI RTX 4060 Gaming X 8 GB ekran kartım var, kasam cam olduğu için geceleri rahatsız ediyordu karanlık odamda, şimdi loş ışıklı bir odaya geçtim ve açmak istedim ama ne yaptıysam yanmıyor. MSI Center uygulamasında görünüyor, tüm modları denedim açılmadı. SignalRGB denedim görülüyor fakat açılmıyor. BIOS ayarlarında RGB light açık, 12v soketinde RGB LED var onu kontrol edebiliyorum MSI Center'den. GPU, BIOS ve Intel Chipset sürücüleri güncel. Kartı çıkarttım, acaba kapatmak için ışığın kablosunu mu söktüm yoksa üstünde düğme vardı onu mu kapattım acaba diye ama o da yok.

Anakart: MSI Pro H160M-E DDR4.
MSI RTX 4060 Gaming X ekran kartınızın ışığının yanmamasıyla ilgili çözüm adımlarını aşağıda bulabilirsiniz:

1. Güç Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Ekran kartının üzerindeki güç kablolarının (genellikle 6 pin veya 8 pin) tam olarak oturduğundan emin olun. Gerekirse kabloları çıkartıp tekrar takın.
- Güç kaynağınızın yeterli watt değerinde olduğundan emin olun (örneğin, ekran kartı için 550W veya daha yüksek bir PSU önerilir).

2. RGB Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Ekran kartınızın RGB güç kablosunun doğru bir şekilde bağlandığını ve gevşek olmadığını kontrol edin. Eğer özel bir RGB bağlantısı yoksa, tüm RGB ayarları ekran kartı üzerinden kontrol edilmelidir.

3. Yazılım Güncellemeleri:
- MSI Center ve SignalRGB uygulamalarının güncel sürümlerini kullandığınızdan emin olun. Eğer güncelleme varsa, uygulamaları güncelleyin.
- Uygulamaların sağlıklı çalışığı bilgisini ekranda kontrol edin.

4. Yazılım Ayarlarını Yenileyin:
- MSI Center veya SignalRGB'de RGB ayarlarının sıfırlanıp sıfırlanmadığını kontrol edin. Eğer böyle bir seçenek varsa uygulayın.
- Uygulamayı tamamen kapatıp tekrar açmayı deneyin.

5. BIOS Ayarlarını Kontrol Edin:
- BIOS’a girip RGB ile ilgili ayarları tekrar kontrol edin. RGB desteğinin açık olduğundan emin olun. Aynı zamanda, kartın düzgün tanındığını kontrol edin.

6. Farklı PCIe Slotunda Deneyin:
- Eğer mümkünse, ekran kartınızı farklı bir PCIe slotuna takmayı deneyin. Bu, bazen bağlantı sorunlarını düzeltebilir.

7. Ekran Kartının Donanım Durumunu Kontrol Edin:
- Ekran kartını çıkartıp başka bir bilgisayara takıyorsanız, o odada çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer çalışıyorsa, sorun ana kart veya diğer bileşenlerde olabilir.

8. Destek Alın:
- Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, MSI müşteri hizmetleri veya teknik destek ekibi ile iletişime geçmenizi öneririm, çünkü donanımsal bir arıza yaşıyor olabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyin. Herhangi bir aşamada takıldığınızda ek bilgi sağlayabilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt