Neden insanlar arkadaş yapar?

Balitorius

Çalışkan
Sonuçta bir arkadaş yaparsan, ve özellikle de o arkadaşın yakın arkadaşın olur, veya ona çok fazla bağlanırsan seni yarıyolda bırakma, aldatma, kandırma gibi eylemler yapabilir. Her yaptığımız arkadaşların hepsi geçici oluyorlar. Zor bir durumda kaldığında çok az bir arkadaşın sana yardımcı olur. Ayrıca arkadaş yaptığın zaman bir nevi kendini de riske atmış oluyorsun. Bu risklere ve arkadaşlıkların çoğunun geçici olmasına rağmen, insanlar neden hala arkadaş yapmaya devam eder? Birkaç gündür bunu sorguluyorum.

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Yanlız başına bile bir yere kadar gidebilirsin. Son durakta da kafayı yersin.

İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Yanlız başına bile bir yere kadar gidebilirsin. Son durakta da kafayı yersin.
Bunu bizzat tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum, kafayı sıyırmadım ama direkten döndüm diyebilirim.

Bazen kendi kendime evde konuşuyorum, bu beni rahatlatıyor. Her kendi kendine konuşmak delilik değildir. Olmayan varlıklarla konuşmaya başladıysa kişi bu o zaman sıkıntılı bir hal alır.

Kendi kendine konuşmak o rahatsızlığın başlangıcı gibi bir şey. Soru çözerken kullanırım ben. Saçma ama.

Kendi kendine konuşmak o rahatsızlığın başlangıcı gibi bir şey. Soru çözerken kullanırım ben. Saçma ama.
Vallaha doğduğumdan beri arada yapıyorum, allaha şükür keçileri kaçırmadım. :D

Vallaha doğduğumdan beri arada yapıyorum, allaha şükür keçileri kaçırmadım. :D
Ayrıca konudan pek sapmak istemiyorum ama kendi kendine konuşan insanların daha zeki olduğunu bilim adamları araştırmıştı sanırım.

Sonuçta bir arkadaş yaparsan, ve özellikle de o arkadaşın yakın arkadaşın olur, veya ona çok fazla bağlanırsan seni yarıyolda bırakma, aldatma, kandırma gibi eylemler yapabilir. Her yaptığımız arkadaşların hepsi geçici oluyorlar. Zor bir durumda kaldığında çok az bir arkadaşın sana yardımcı olur. Ayrıca arkadaş yaptığın zaman bir nevi kendini de riske atmış oluyorsun. Bu risklere ve arkadaşlıkların çoğunun geçici olmasına rağmen, insanlar neden hala arkadaş yapmaya devam eder? Birkaç gündür bunu sorguluyorum.
Haklısın arkadaş yapmak riskli bir şey fakat onun kişiliği davranışlarına dikkat etmek lazım. Kimseye güvenmemek gerek biraz ağırdan almak gerek. Yoksa arkandan iş çevirirler seni satarlar aşağılarlar. Ben zamanında ''arkadaşlarım'' tarafından ihanete uğradım şimdi hepsiyle iletişimimi kestim. Bu yüzden yalnız takılmak güzel. Yalnızlık iyi ya.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt