NVIDIA RTX 5000 öncesi ekran kartları için en stabil sürüm hangisidir?

NVIDIA 566.36 sürücüsü 50k ile uyumlu değil. 566.36 sonra 50k sürücüleri geldiğinden, 40k eski kartlar için 566.36 sorunsuz diyelim, ideal değil.

NVIDIA 566.36 sürücüsü 50k ile uyumlu değil. 566.36 sonra 50k sürücüleri geldiğinden, 40k eski kartlar için 566.36 sorunsuz diyelim, ideal değil.
50k ile uyumlu olmadığından ziyade, mesela bende 1660 Super var, benim için en iyisi 566.36 mı hala yoksa daha üst bir sürüm mü?
En stabil, en uygun sürücüyü sordum. 50k altındaki kartlarda 566.36'ya dönünce sorun çözüldüğünü gördüm. Durumlar değişti mi onu merak ediyorum sadece.

Evet, 50K sürücü hatalarına bulaşmamak adına en ideali 566.36. Ama çok güncel oyun oynamıyorsan(yani oyunlar şu sürücüye güncelle demiyorsa) 537.58 sürücüsünü de öneririm. Genel olarak DPC gecikmesi yaşanmayan en ideal sürücüdür.

Ben 40K ekran kartı ile şu an güncel sürücüyü kullanıyorum. Pek bir sorunu yok. Ama yakın zamanda gelen Hotfix yükleyince oyunlarda mavi ekran yaşamaya başladım. DDU ile kaldırıp son sürücüye geri döndüm.

Son sürüm ve hotfix sürümde Witcher 3 stutter sorununa sebep oluyor bende. Stutter sorunu düzelene kadar oyunu bıraktım. Eski sürücüleri tek tek denemekle uğraşamayacağım.

Acayip sinir etti bu durum, FPS sürekli 15-30 civarına düşüyor. İşin ilginç tarafı AMD de bu durumu yaşamamıştım. Stutter sorunlu diyenler olmasına rağmen hem de. Oyun sürekli ufak ufak takılıyor.

Evet, 50K sürücü hatalarına bulaşmamak adına en ideali 566.36. Ama çok güncel oyun oynamıyorsan(yani oyunlar şu sürücüye güncelle demiyorsa) 537.58 sürücüsünü de öneririm. Genel olarak DPC gecikmesi yaşanmayan en ideal sürücüdür.

Ben 40K ekran kartı ile şu an güncel sürücüyü kullanıyorum. Pek bir sorunu yok. Ama yakın zamanda gelen Hotfix yükleyince oyunlarda mavi ekran yaşamaya başladım. DDU ile kaldırıp son sürücüye geri döndüm.

1660 Super ile CS2'de 4:3 1280x960 çözünürlükte 4X MSAA dışında bütün ayarlar en düşükte olmasına rağmen CS2'nin gösterdiği ortalama 130-140 FPS oluyor. 170 Hz monitörüm var, sence sürücüyü düşürmeli miyim?

FPS artacağını sanmıyorum. Ama videoda dikkat edersen %1 FPS 537.58 sürücüsünde istikrarlı devam ediyor. En azından takılmalar azalır.

CS2'ye optimizasyon büyük ihtimalle Deadlock çıktıktan 3-6 ay sonra(yani kendi kendini idare edecek düzeye gelince) ve sürekli muhabbetleri dönen yeni oyun duyurularından sonra olur gibi duruyor. Çünkü aynı motoru kullanıyorlar, diğer oyunda öğrendiklerini CS2 aktarıyorlar. Ne kadar çok oyun gelişirse motor da gelişiyor.

FPS artacağını sanmıyorum. Ama videoda dikkat edersen %1 FPS 537.58 sürücüsünde istikrarlı devam ediyor. En azından takılmalar azalır.
Takılmadan ziyade düşük FPS problemim var maalesef.

Ayarlar bu şekilde. G-SYNC açık. Konumuz bu değil ama hazır lafı açılmışken sorayım dedim.

Dosya Ekleri

• Counter-strike 2 Screenshot 2025.06.07 - 22.28.51.42.webp
    Counter-strike 2 Screenshot 2025.06.07 - 22.28.51.42.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 19
Ben de 5700X ve 4060 ile 240-280 gezerken çoğu zaman 180'e düşüyor. Yani oyun çok sorunlu ve yakın zamanda da çözecekler gibi durmuyor. Büyük ihtimalle büyük bir güncelleme ile oyuncuları geri çekmeyi düşünüyorlar. O yüzden uğraşmıyorlar gibi geliyor. Genelde de zaten CS:GO dönemi yavaş yavaş güncelleme yayınlayıp, bir tane 2-3 GB güncelleme ile çok şeyi değiştirirlerdi.

Elbette işlemci de önemli. Halen L3 önbelleği yüksek işlemcilerde çok iyi FPS oranları veriyor. Yani AMD tarafında X3D işlemciler CS2 ve Valorant için çok iyi oluyor.

Yanlışım yoksa artık gölge kalitesinin önemi yok. Görselde belirttiğim ayarları düşürebilirsin. Dinamik gölgeler gerekiyor o yüzden kalsın. Eskiden dinamik gölgeler, genel gölge ayarı ile bağlıydı. Yani duvar vb. kenardan gözükmesi için orta veya yüksek olması gerekiyordu. Artık gölge ayarı sadece çözünürlüğünü belirtiyor.

2025-06-07_22-28.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt