Oyun için Linux dağıtımı önerisi

Bu cumle icin teşekkür ederim, ancak Debian'in da testing ve unstable gibi branslari var. Bahsettigin stabilite sadece Debian stable icin gecerli hatta Debian unstable hayatimda kullandigim en cok sorun cikaran dagitim olabilir.

Debian'dan kastettiğim zaten Debian stable, ki genel olarak bu şekilde biliniyor. Konu sahibi yeni yeni Linux'u öğrenmeye başladığı için bu şekilde basitçe açıklamaya çalıştım.

CachyOS hizli gercekten performans sorunu yasayacagi icin degil de diger seceneklere gore karsilastirma yaptim.

Kesinlikle, bu açıdan bakarsak dediğiniz doğru.

Ben şu anda CachyOS üzerinde NVIDIA ekran kartıyla Hyprland kullanıyorum ve istisnasız kullandığım en hızlı ve stabil distro oldu. 1 haftadan fazla oldu ve inanılmaz iyi bir workflow oturttum. DaVinci Resolve'dan OBS'e her şeyim kurulu ve inanılmaz stabil çalışıyor. Konu sahibine Linux'a biraz daha hakim olduktan sonra CachyOS seçeneğini gözden geçirmesini öneririm.

Çok teşekkür ederim eski durmasını tema kurarak çözebiliyorsak SDDM kuracağım. Arch Linux kurulumundayım şu an kararsız kalmıştım. Galiba KDE kullanacağım yanında.
Ekstra olarak GNOME kullanıp SDDM kullansam ne gibi bir farkı olabilir onu merak ediyorum uyumsuzluk sorunları yaşar mıyım?
Yaşamazsınız.

Display manager'ın tek olayı sizi window manager (KDE, GNOME vs.) sessionuna sokabilmek. Hiç display manager kullanmadan da terminal erkanından giriş yapabilirsiniz.

Tabii bunun bazı istisnaları var örneğin GDM ile Hyprland'e ilk girişte Hyprland'in çöktüğüne dair bir bilgi yer alıyordu Hyprland Wiki'de. Ama ilk giriş sonrasında sorunsuz çalışıyordu.

Genel olarak SDDM en çok kullanılan Display Manager olduğundan SDDM ile hepsini kullanabilirsiniz.

@elrondforwin hocam, bende nedense Nobara Linux kurulmuyor. Kurulum ekranında "start Nobara 42" deyince donuyor ve orada kalıyor. Birçok şey denedim. "nomodeset" ile denedim işe yaramadı. NVIDIA ve normal ISO dosyalarını denedim hep aynı yerde takılıyor. Sanırım sistemimle uyumlu değil. Başka önerebileceğiniz dağıtım var mı? Pop!_OS veya CachyOS nasıl olur?

@elrondforwin hocam, bende nedense Nobara Linux kurulmuyor. Kurulum ekranında "start Nobara 42" deyince donuyor ve orada kalıyor. Birçok şey denedim. "nomodeset" ile denedim işe yaramadı. NVIDIA ve normal ISO dosyalarını denedim hep aynı yerde takılıyor. Sanırım sistemimle uyumlu değil. Başka önerebileceğiniz dağıtım var mı? Pop!_OS veya CachyOS nasıl olur?

Ne kadar beklediniz? Bekleme süreniz on dakikaları aştıysa bir gariplik vardır fakat live ISO'nun yavaş açılması normaldir. Çünkü NVIDIA ISO'ları ekstra yavaş açılıyor üstüne sistemi USB'den açıyorsunuz.

Bunun dışında CachyOS deneyebilirsiniz fakat beklemeniz gerek açılması için.

Geri
Yukarı Alt