Palit 4060 OC 1 saatlik OCCT testinde 40 whea hatası veriyor

Marceline

Yazı İşleri Müdürü
Muhtemelen PSU yüzünden olduğunu düşünüyorum ancak benim merak ettiğim önceki kartım 1070'in TDP'si daha yüksekti ancak hiç hata vermiyordu OCCT testinde. Başka bir sorun olabilir mi?

Elimde kulanmadığım Corsair 650W PSU var çok ses yapıyor diye kullanmıyordum ancak şimdiki 500W yetmedi sanırım. Ayrıca hotspot sıcaklığı ile normal sıcaklık arasındaki 20 derece normal mi?

Ekran Resmi 2025-06-30 18.13.50.webp

Yazılı değilmiş şimdi fark ettim (düzeltme). 4060 için 500W yeterli olur fakat marka modele göre.
Keşke PSU'nuzun markasını ve modelini yazsaydınız.

Normal, Hotspot denilen değer ekran kartınızın en sıcak noktasını gösterir.
Maalesef marka modeli bilmiyorum eski hazır kasa casper bir sistem vardı ondaki noname psuyu takmıştım daha sessiz diye Corsair'in sesi bezdirince. Watt dışında bir şey yazmaya tenezzül etmemişler üstüne. Bu arada daha önce 10 derece üstü sıcaklık farkı sıkıntı diye görmüştüm forumda ama normal olmasına sevindim.

Maalesef marka modeli bilmiyorum eski hazır kasa Casper bir sistem vardı ondaki noname PSU'yu takmıştım daha sessiz diye Corsair'in sesi bezdirince. Watt dışında bir şey yazmaya tenezzül etmemişler üstüne.

CW sorunu önemli bir sorun değil. Modelini söylerseniz iki modelinde daha detaylı bilgi verebilirim size.

Maalesef marka modeli bilmiyorum eski hazır kasa Casper bir sistem vardı ondaki noname PSU'yu takmıştım daha sessiz diye Corsair'in sesi bezdirince. Watt dışında bir şey yazmaya tenezzül etmemişler üstüne.

Corsair'i takıp öyle deneyin. 500W normalde yeter 4060 için.

Maalesef marka modeli bilmiyorum eski hazır kasa casper bir sistem vardı ondaki noname psuyu takmıştım daha sessiz diye Corsair'in sesi bezdirince. Watt dışında bir şey yazmaya tenezzül etmemişler üstüne. Bu arada daha önce 10 derece üstü sıcaklık farkı sıkıntı diye görmüştüm forumda ama normal olmasına sevindim.
OEM PSU yani. OEM PSU'lar kalitesiz olur genelde yani dengesiz güç veriyor da olabilir karta. Corsair ile denemeden sorunu bulmak zor.

Maalesef marka modeli bilmiyorum eski hazır kasa casper bir sistem vardı ondaki noname psuyu takmıştım daha sessiz diye Corsair'in sesi bezdirince. Watt dışında bir şey yazmaya tenezzül etmemişler üstüne.
Ekran kartınıza OC mi yapmaya çalışıyorsunuz? Bir de 12V kanalından kaç W verdiği yazıyor mu PSU'nun üzerinde?

CW sorunu önemli bir sorun değil. Modelini söylerseniz iki modelinde daha detaylı bilgi verebilirim size.
CW değil de fanından traktör gibi ses geliyor aslında o rahatsız ediyor açıp temizledim ama aynı maalesef. Thermaltake olan Litepower RGB 650W Uzun süredir kullanmıyordum markasını unutmuşum Corsair diye aklımda kalmış. Şimdi kutuları karıştırırken bulunca fark ettim :D

Corsair'i takıp öyle deneyin. 500W normalde yeter 4060 için.
Mecbur deneyeceğim gibi.
Ekran kartınıza OC mi yapmaya çalışıyorsunuz? Bir de 12V kanalından kaç W verdiği yazıyor mu PSU'nun üzerinde?
OC yapmadım hiç dümdüz normal ayarı. Modeli OC diye geçiyor belki kendi OC'si vardır.

Muhtemelen PSU yüzünden olduğunu düşünüyorum ancak benim merak ettiğim önceki kartım 1070'in TDP'si daha yüksekti ancak hiç hata vermiyordu OCCT testinde. Başka bir sorun olabilir mi?

Elimde kulanmadığım Corsair 650W PSU var çok ses yapıyor diye kullanmıyordum ancak şimdiki 500W yetmedi sanırım. Ayrıca hotspot sıcaklığı ile normal sıcaklık arasındaki 20 derece normal mi?

Eki Görüntüle 159116

Bu PSU ile alakalı bir sorun değil, kartın voltajları stabil değil yüksek ihtimal, eski sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden kurdunuz mu?

Geri
Yukarı Alt