@burakmurat1 Rehberi okuyup oradaki ayarları uyguladınız mı? 1x16 için 6400 1:1 mod denenebilir, IMC (bellek kontrolcü) yükü daha az. Benim size hususi olarak aktaracaklarım da rehberdekinden çok farklı olmayacak. Rehberde tek tek açıkladım, anakarta özel ayarlar kısmına göz atın. 6000 1:1 mod stabil edip 6400 denemelerine başlayabilirsin, 2 ayrı profil elinde bulundurman iyidir. Önümüz yaz, IOD sıcaklığına bağlı olarak 6400 1:1 mod zorlayabilir. Yazın 6000 1:1, kışın 6400 1:1 kullanmakta fayda var AM5'te.
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
Patriot şu an için son partiler H-Die DR gelir bir de, yani Dual Rank'tır. SD-DD timing'lerini rehberde belirtildiği üzere 6-6 ya da 8-8 ayarlayıp kullanın. DD, 4 DIMM 4 slot doldurmadıkça aktif olmaz ama ikisi genelde eşlenir, 1 yapmanın lüzumu yok. SD, DR modüller özelinde aktif olarak IMC tarafından kullanılıyor, onu 1 yaparsan Boot etmez sistem. Bunların hepsi ilgili kısımda bahsedildi, timing tablosunda da yer alıyor.