Konu Başlıkları Gizle
Geçenlerde Türkiye’deki kredi kartımı kullanarak PayPal üzerinden nasıl ödeme yapabildiğimi anlatmıştım. Hatta bu yöntemi kullanarak yurt dışından bir eklenti bile satın almıştım. Ancak o videoda bir konudan da bahsetmiştim: PayPal hesabımda yıllardır bekleyen parayı nasıl çekemediğimden!
Bu sorunla ilgili epey yorum geldi, bazı izleyiciler farklı yöntemler önerdi. Ben de denemeye başladım ve nihayet PayPal’daki bakiyemi Banka hesabıma aktarmayı başardım! Şimdi bu yöntemi adım adım paylaşacağım, böylece siz de aynı sorunu yaşıyorsanız çözebilirsiniz.
Tabii ki “hesap açıyorum” deyince hemen açılmıyor. Uygulamaya girip kimlik doğrulaması yapmanız, bütün bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu aşamalar birkaç dakika sürüyor ama sonunda ABD’de bir banka hesabınız oluyor ve bu hesabı PayPal’e bağlayabiliyorsunuz.
Bu noktada önemli bir detayı kaçırmamak lazım:
Cenoa, Lead Bank üzerinden bir banka hesabı açıyor, ancak size doğrudan Lead Bank’ta bir kullanıcı paneli sunmuyor. Yani Lead Bank’ın kendi sistemine giriş yapamıyorsunuz ama PayPal için gereken routing number (banka yönlendirme numarası) ve account number (hesap numarası) bilgilerini alabiliyorsunuz.
Parayı Türkiye’deki Hesaba Aktarma
Geldik en önemli kısma: ABD hesabındaki parayı Türkiye’deki banka hesabına nasıl çekeceğiz?
Cenoa uygulaması, hesabınıza gelen bakiyeyi görmenizi sağlıyor. Buradan yapmanız gerekenler:
Cenoa, sadece küsuratsız dolar tutarlarını transfer ediyor. Yani 570.44[imath]yerine 570[/imath] göndermek gerekiyor.
Son onayları verdikten sonra, ortalama 8 dakika içinde param Türkiye’deki banka hesabıma geçmiş oldu.
Bu sorunla ilgili epey yorum geldi, bazı izleyiciler farklı yöntemler önerdi. Ben de denemeye başladım ve nihayet PayPal’daki bakiyemi Banka hesabıma aktarmayı başardım! Şimdi bu yöntemi adım adım paylaşacağım, böylece siz de aynı sorunu yaşıyorsanız çözebilirsiniz.
ABD’de Banka Hesabı Açma
Öncelikle, PayPal’daki bakiyeyi çekebilmek için bir ABD bankası hesabına ihtiyacımız var. Bunu yapabilmek için Cenoa isimli bir uygulamayı kullandım. Cenoa, ABD merkezli Lead Bank üzerinden adınıza bir hesap açıyor.Tabii ki “hesap açıyorum” deyince hemen açılmıyor. Uygulamaya girip kimlik doğrulaması yapmanız, bütün bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bu aşamalar birkaç dakika sürüyor ama sonunda ABD’de bir banka hesabınız oluyor ve bu hesabı PayPal’e bağlayabiliyorsunuz.
Bu noktada önemli bir detayı kaçırmamak lazım:
Cenoa, Lead Bank üzerinden bir banka hesabı açıyor, ancak size doğrudan Lead Bank’ta bir kullanıcı paneli sunmuyor. Yani Lead Bank’ın kendi sistemine giriş yapamıyorsunuz ama PayPal için gereken routing number (banka yönlendirme numarası) ve account number (hesap numarası) bilgilerini alabiliyorsunuz.
PayPal’a ABD Banka Hesabı Ekleme
ABD’de bir banka hesabımız olduğuna göre, şimdi PayPal ile bu hesabı bağlayabiliriz. Bunun için:- PayPal’a girin ve “Kart veya Banka Ekle” (Link a Card or Bank) seçeneğini seçin.
- “Banka Hesabı Ekle” (Link a Bank Account) seçeneğine tıklayın.
- Lead Bank’ı aratın ve seçin.
- Cenoa’nın verdiği routing number ve account number’ı girin.
- Hesap türü olarak “Savings” (tasarruf hesabı) seçin.
- “Authorize and Link” butonuna basarak işlemi tamamlayın.
PayPal Bakiyesini ABD Hesabına Çekme
Bağlantıyı yaptınız, şimdi sıra parayı aktarmakta!- PayPal’dan “Transfer to Bank” seçeneğini seçin.
- Lead Bank hesabınızı seçin.
- Transferi onaylayın.
Parayı Türkiye’deki Hesaba Aktarma
Geldik en önemli kısma: ABD hesabındaki parayı Türkiye’deki banka hesabına nasıl çekeceğiz?
Cenoa uygulaması, hesabınıza gelen bakiyeyi görmenizi sağlıyor. Buradan yapmanız gerekenler:
- Cenoa uygulamasını açın.
- “Bekleyen paranızı almak için butona basın” seçeneğine tıklayın.
- “Hesaba Aktar” butonuna basın ve onaylayın.
- Yerel banka hesabınıza TL olarak gönderme
- Başkasının banka hesabına TL olarak gönderme
- Başkasının Cenoa hesabına anlık ve ücretsiz gönderme
Cenoa, sadece küsuratsız dolar tutarlarını transfer ediyor. Yani 570.44[imath]yerine 570[/imath] göndermek gerekiyor.
Son onayları verdikten sonra, ortalama 8 dakika içinde param Türkiye’deki banka hesabıma geçmiş oldu.
Sonuç
Türkiye’de PayPal kullanmak mümkün değil ama bu yöntemle, yurt dışındaki müşterilerden ödeme almak ve bu ödemeleri Türkiye’ye aktarmak mümkün hale geliyor.
Son düzenleme: