R7 9800X3D için hangi anakart tercih edilmeli?

hardware

Çalışkan
Bu iki anakart arasında kaldım. ASUS'ta 14+2+1 (80a) faz varken MSI'da 12+2+1 (kaç a kapasitör var sitesinde bulamadım) faz var aradaki fiyat farkına değer mi sizce? İki anakartta 9800X3D'yi sorunsuz besler mi? Bir de bu RAM'i takmak istiyorum iki anakarta uyumlu olur mu?

Anakart karşılaştırma:
RAM:

Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 işlemciler için anakart alırken belli bir bütçenin üstündeyseniz ki sizin bütçeniz öyle, kıyafet seçer gibi anakart alabilirsiniz. Çoğu anakartın VRM yapısı işlemcilerin ihtiyacının çok çok üstünde. Anakartların genel özelliklerine bakıp sizin için uygun olanı tercih edin. USB sayısı vs. gibi.

Genel olarak X800 serisindeki ihtiyaçlarınızı B850'lerde karşılayabiliyor. Bütçe aralığınızı bilmediğimden aşağıdaki modeli size paylaştım.
AM5 işlemciler için anakart alırken belli bir bütçenin üstündeyseniz ki sizin bütçeniz öyle, kıyafet seçer gibi anakart alabilirsiniz. Çoğu anakartın VRM yapısı işlemcilerin ihtiyacının çok çok üstünde. Anakartların genel özelliklerine bakıp sizin için uygun olanı tercih edin. USB sayısı vs. gibi.
Açıkçası anakart için 10 bin lira üzeri biraz aşıyor bütçemi ama işlemciden tam performans almak ve sorun yaşamamak için 12000 liraya kadar çıkabilirim. Eğer msi b850 gaming plusta 9800X3D'yi rahat çalıştırabiliyorsa 2000 lira fazla para vermeye gerek yok gibi.

Asus şu yüzden mantıklı geliyor; ileride am5 soketine çıkan yeni ve daha güçlü bir işlemci takmak istediğimde msi'a göre 2 faz daha olması avantajlı. Birde msi b850 anakartlarda sorun yaşayanlar olduğunu duydum ondan biraz mesafeliyim. BIOS konusunda da en iyi asus olduğu söyleniyor. Bundan dolayı 2 bin lira daha verilir gibi geliyor ama hala kararsızım :D

ASUS daha saglam VRM tasarimi ve kaliteli parcalara sahip. Ama MSI'da kotu degil. Ileride cikacak yeni islemcileri ikisi de destekler. ASUS'a taktim MSI almadi gibi bir senaryo yasamazsin.
MSI uzun kullanimda daha erken nallari dikecektir. Butcemi baska bir şey icin kullanirim diyorsan MSI alinir.

B650 Tomahawk ya da B650 Eagle bile alabilirsin. Piyasadaki 6.000 TL'lik anakart bile 9800x3D için fazlasıyla yeterli.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt