Konu Başlıkları Gizle
- Cihaz
- Redmi Note 12 4G
Bu rehberde sorunun çözümü için cihazın iç donanımı sökülmektedir. Bu işlem cihazı garanti dışı bırakır. Ayrıca yapılan hatalar sonucunda cihazınıza zarar gelirse sorumluluk kişinin kendisine aittir.
Herkese selamlar. Bugün arkadaşımın ve benim Redmi Note 12 4G cihazlarımızın kendiliğinden reboot atmaya başladığını fark ettik. Yazılımsal olamazdı çünkü arkadaşım MIUI 14, ben ise HyperOS 2 kullanıyordum.
Daha sonra kendi cihazımı açıp inceledim ve sorunun aslında bataryanın bağlı olduğu sokette olduğunu öğrendim. Soketi kıpırdattığımız zaman sorun düzelmekte.
Şimdi bunu nasıl yaparız onu göstereceğim.
Kapağı açtığımızda bizi pil karşılıyor olacak.
EMI Shield Sticker'ın ne olduğunu merak ediyorsanız bu makaleme bakabilirsiniz.
EMI Shielding Sticker Nedir?
Bu etiketi söktükten sonra pilimizin hemen dibinde olan iki adet soket görürüz.
Pilin sağ üstünde bulunan bağlantı ise pil soketine gider. Bizim işimiz burada.
Eğer soketin dip taraflarında sorun varsa ön paneli açıp direkt anakarta bakabilirsiniz. Benim pilimdeki soket sadece orta kısımlardan bazen temassızlık yaptığı için 1 saniyeliğine gücü kesiyor ve telefonum reboot atıyor.
Cımbız ile soketi fazla yıpratmadan birazcık ortadan aşağı doğru hafifçe ittirerek birazcık yamulttum. Böylece temassızlık sorunum ortadan kalktı.
Evet, teknik servis düşmanı KEROXEA, bugün yine aygıtını kendi elleriyle tamir etti
Bozuk cihazlar itinayla kurcalanır
İyi sosyaller
Herkese selamlar. Bugün arkadaşımın ve benim Redmi Note 12 4G cihazlarımızın kendiliğinden reboot atmaya başladığını fark ettik. Yazılımsal olamazdı çünkü arkadaşım MIUI 14, ben ise HyperOS 2 kullanıyordum.
Daha sonra kendi cihazımı açıp inceledim ve sorunun aslında bataryanın bağlı olduğu sokette olduğunu öğrendim. Soketi kıpırdattığımız zaman sorun düzelmekte.
Şimdi bunu nasıl yaparız onu göstereceğim.
Arka Kapağı Sökme
İlk önce cihazımızın arka kapağını açmamız gerekmekte. Arka kapağı açacağımız zaman yapışkanların kolayca sökülmesi için ısıtılması gerekir. Ben evde kendim yaptığım için fön makinesi ile arka kapağı ısıttım. Isınan kapaktaki yapışkanlar kendini salacağı için kapağı çıkarmak daha kolay olacak. Isıttıktan sonra vantuz yardımıyla arka kapağı hafifçe çekerek, bükmeden narince esneterek söküyoruz. Burası çok basit bir işlem, yapması 2 dakika sürdü.Kapağı açtığımızda bizi pil karşılıyor olacak.
EMI Shield Sticker'ını Sökme
Ancak pil soketi henüz erişilebilir değil. Öncelikle EMI Shield Sticker'ı sökmemiz gerekiyor.EMI Shield Sticker'ın ne olduğunu merak ediyorsanız bu makaleme bakabilirsiniz.
EMI Shielding Sticker Nedir?
Bu etiketi söktükten sonra pilimizin hemen dibinde olan iki adet soket görürüz.
Soketleri Kontrol Etme
Pilin sol üstünde bulunan bu bağlantı telefonun plastik çıtasına bağlı ve LED ışığını anakarta bağlıyor. Ellemeyin geçin.Pilin sağ üstünde bulunan bağlantı ise pil soketine gider. Bizim işimiz burada.
Eğer soketin dip taraflarında sorun varsa ön paneli açıp direkt anakarta bakabilirsiniz. Benim pilimdeki soket sadece orta kısımlardan bazen temassızlık yaptığı için 1 saniyeliğine gücü kesiyor ve telefonum reboot atıyor.
Cımbız ile soketi fazla yıpratmadan birazcık ortadan aşağı doğru hafifçe ittirerek birazcık yamulttum. Böylece temassızlık sorunum ortadan kalktı.
Evet, teknik servis düşmanı KEROXEA, bugün yine aygıtını kendi elleriyle tamir etti
Bozuk cihazlar itinayla kurcalanır

İyi sosyaller