MSFS için bellek miktarını 32 GB çıkarın. Bu tarz oyunlar belleği su gibi içiyor. Bellek yetersiz olunca bir yerde sınırlama yapıyor. Bunu da genelde oyun performansını kırparak yapıyor. Yani atıyorum siz 60 FPS alabiliyorsunuz ama bu bellek miktarı ile 40 kısıtlarsa düzgün çalışıyorsa, oyun kendini o FPS değerinde çalıştırıyor.
Keza ultra vb. oynuyorsanız VRAM sınırda geziyor olabilir. MSI Afterburner'da atıyorum 7490 MB gibi gösterse de sınırı aştığını tam olarak belli etmiyor. Bazı oyunlar VRAM aşınca ayarı uygulamanıza izin vermiyordu. Genelde kullanıcıları daha düşük FPS'de yüksek ayara razı ederiz düşüncesi ile bu tarz ayarlamalar uygulamayan çok oyun var.
Kısaca kasa bakımı yapın veya yaptırın.
Elinizdeki bellekleri satın ve 2x16 GB bellekler alın. Sadece bu oyuna özel değil artık genel olarak 32 GB bellek gerekiyor.
VRAM sınırını doldurmaması adına ayarları yapın.
Ek olarak SSD sağlığını da kontrol edebilirsiniz. CrystalDiskInfo ve Mark uygulamalarına ek olarak SSD kendi uygulamasından firmware güncellemeleri kontrol edilebilir. SSD ağzına kadar doluysa boş alan oluşturun.
Bağlantıdaki SSD Booster yazılımı ile bazı ince ayarlar yapılabilir.
Konuda gösterdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü, ince ayarlar ve çöp dosya bakımları sisteminize uygulayın.
Kayıt defterini onaran bir yazılım olduğunu sanmıyorum. Temiz kurulum sadece düzelmesini sağlar. Çok kurcalamadıysanız da bozulmaz.
Öncelikle güncelleme kontrolü yapın. Daha sonra dosya temizliği için 1-2 yöntem göstereceğim.
- Anakart sitesinden BIOS, ses ve ağ sürücülerini güncelleyin.
- AMD sitesinden anakart modeline uygun Chipset sürücülerini yükleyin.
- Ekran kartı sürücüsünü emin olmak adına DDU ile kaldırıp, tekrar yükleyin.
Son sürücüde sorun...
Wintoys yükleyin. İnce ayarlar, sağlık vb. kategorilerinde ayarların üstüne gelin. Wintoys önerdiği ve sizin kullanmadığınız ayarları kapatın. Veya açmasını önerdiği ayarları açın.
Eki Görüntüle 152091