RTX 4060 Ti sistem MSFS 2020'de düşük FPS veriyor

Ethem Efe

Uzman
Yer
Kocaeli
Örnek olarak, MFS oyununda en yüksek ayarlarda ortalama 20 30 FPS alıyorum, DLSS açık bu arada, quality ayarda. Frame gen açsam bile maksimum 50 falan oluyor. Ekran kartı sürücüleri güncel, tek şüphem neredeyse 2 senedir temizlemedim maalesef bilgisayarı ama bu kadar bir düşüşe yol açacağını sanmıyorum. Nedeni ne olabilir?

Örnek olarak, MFS oyununda en yüksek ayarlarda ortalama 20 30 FPS alıyorum, DLSS açık bu arada, quality ayarda. Frame gen açsam bile maksimum 50 falan oluyor. Ekran kartı sürücüleri güncel, tek şüphem neredeyse 2 senedir temizlemedim maalesef bilgisayarı ama bu kadar bir düşüşe yol açacağını sanmıyorum. Nedeni ne olabilir?
Diger ozellikler?

• Gainward GeForce RTX 4060 Ti ghost 8 GB GDDR6X 128 bıt ekran kartı
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekırdek AM4 7nm işlemci
  • ASUS Prime B450M K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V sıyah DDR4-3600MHz CL18 Dual kıt RAM
  • Cooler Master Masterliquid ML120l RGB sıvı soğutucu
  • XPG 1TB Spectrix S40G RGB 3500/1900 M.2 PCI-e SSD
  • Game Booster GB-F3105b USB 3.0 RGB fan siyah ATX mesh kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
MSFS için bellek miktarını 32 GB çıkarın. Bu tarz oyunlar belleği su gibi içiyor. Bellek yetersiz olunca bir yerde sınırlama yapıyor. Bunu da genelde oyun performansını kırparak yapıyor. Yani atıyorum siz 60 FPS alabiliyorsunuz ama bu bellek miktarı ile 40 kısıtlarsa düzgün çalışıyorsa, oyun kendini o FPS değerinde çalıştırıyor.

Keza ultra vb. oynuyorsanız VRAM sınırda geziyor olabilir. MSI Afterburner'da atıyorum 7490 MB gibi gösterse de sınırı aştığını tam olarak belli etmiyor. Bazı oyunlar VRAM aşınca ayarı uygulamanıza izin vermiyordu. Genelde kullanıcıları daha düşük FPS'de yüksek ayara razı ederiz düşüncesi ile bu tarz ayarlamalar uygulamayan çok oyun var.

Kısaca kasa bakımı yapın veya yaptırın.

Elinizdeki bellekleri satın ve 2x16 GB bellekler alın. Sadece bu oyuna özel değil artık genel olarak 32 GB bellek gerekiyor.

VRAM sınırını doldurmaması adına ayarları yapın.

Ek olarak SSD sağlığını da kontrol edebilirsiniz. CrystalDiskInfo ve Mark uygulamalarına ek olarak SSD kendi uygulamasından firmware güncellemeleri kontrol edilebilir. SSD ağzına kadar doluysa boş alan oluşturun.

Bağlantıdaki SSD Booster yazılımı ile bazı ince ayarlar yapılabilir.

Konuda gösterdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü, ince ayarlar ve çöp dosya bakımları sisteminize uygulayın.

Wintoys yükleyin. İnce ayarlar, sağlık vb. kategorilerinde ayarların üstüne gelin. Wintoys önerdiği ve sizin kullanmadığınız ayarları kapatın. Veya açmasını önerdiği ayarları açın.

2025-06-02_00-16.webp

• Gainward GeForce RTX 4060 Ti ghost 8 GB GDDR6X 128 bıt ekran kartı
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekırdek AM4 7nm işlemci
  • ASUS Prime B450M K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX anakart
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V sıyah DDR4-3600MHz CL18 Dual kıt RAM
  • Cooler Master Masterliquid ML120l RGB sıvı soğutucu
  • XPG 1TB Spectrix S40G RGB 3500/1900 M.2 PCI-e SSD
  • Game Booster GB-F3105b USB 3.0 RGB fan siyah ATX mesh kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ güç kaynağı
MSFSI bu sistem ile ultrada oynaman pek mumkun degil. Ekranin FHD degil mi?

32GB+CPU upgrade yaparsan ultrayi FHD'de belki oynayabilirsjn diyecegim ama VRAM az kalabilir. Highda oynamak en iyi cozum gibI.

Ayrica Aerofly FS4 oneririm oyun olarak bu ture merakli isen. Casual ve dhaa stabil.

MSFS'ı bu sistem ile ultrada oynaman pek mumkun degil. Ekranin FHD degil mi?

32 GB+CPU upgrade yaparsan ultrayi FHD'de belki oynayabilirsjn diyecegim ama VRAM az kalabilir. Highda oynamak en iyi cozum gibı.

Ayrica aerofly FS4 oneririm oyun olarak bu ture merakli isen. Casual ve dhaa stabil.

Olay o değil aslında, en düşük ayarlara alsam bile FPS'te çok az oynama oluyor, 20'den 35'e falan çıkıyor maksimum 1660 sistemle oynayan arkadaşlar bile düşük ayarlarda 60 70 FPS alıyor.

Bence de en kötü 5600 işlemciyi yükseltmek faydalı olacaktır.
Param yok, olunca daha iyisini alacağım işlemci olarak.

MSFS için bellek miktarını 32 GB çıkarın. Bu tarz oyunlar belleği su gibi içiyor. Bellek yetersiz olunca bir yerde sınırlama yapıyor. Bunu da genelde oyun performansını kırparak yapıyor. Yani atıyorum siz 60 FPS alabiliyorsunuz ama bu bellek miktarı ile 40 kısıtlarsa düzgün çalışıyorsa, oyun kendini o FPS değerinde çalıştırıyor.

Keza ultra vb. oynuyorsanız VRAM sınırda geziyor olabilir. MSI Afterburner'da atıyorum 7490 MB gibi gösterse de sınırı aştığını tam olarak belli etmiyor. Bazı oyunlar VRAM aşınca ayarı uygulamanıza izin vermiyordu. Genelde kullanıcıları daha düşük FPS'de yüksek ayara razı ederiz düşüncesi ile bu tarz ayarlamalar uygulamayan çok oyun var.

Kısaca kasa bakımı yapın veya yaptırın.

Elinizdeki bellekleri satın ve 2x16 GB bellekler alın. Sadece bu oyuna özel değil artık genel olarak 32 GB bellek gerekiyor.

VRAM sınırını doldurmaması adına ayarları yapın.

Ek olarak SSD sağlığını da kontrol edebilirsiniz. CrystalDiskInfo ve Mark uygulamalarına ek olarak SSD kendi uygulamasından firmware güncellemeleri kontrol edilebilir. SSD ağzına kadar doluysa boş alan oluşturun.

Bağlantıdaki SSD Booster yazılımı ile bazı ince ayarlar yapılabilir.

Konuda gösterdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü, ince ayarlar ve çöp dosya bakımları sisteminize uygulayın.

Wintoys yükleyin. İnce ayarlar, sağlık vb. kategorilerinde ayarların üstüne gelin. Wintoys önerdiği ve sizin kullanmadığınız ayarları kapatın. Veya açmasını önerdiği ayarları açın.

Eki Görüntüle 152091

Sağolun yapacağım.

Son düzenleme:
O halde kasa bakımı ve kaynak tüketimini hem oyun hem sistemde azaltacak ince ayarlar yapmanız gerekiyor. Ama bütçe çıkarıp belleği yükseltin çok rahatlayacaktır.

Bu arada G.Skill Vatan satıyor diye atmıştım. Galiba onun stokları bitmiş. Bilinmeyen satıcılardan bellek almayın. Üstteki Apacer de işinizi görecektir.

O halde kasa bakımı ve kaynak tüketimini hem oyun hem sistemde azaltacak ince ayarlar yapmanız gerekiyor. Ama bütçe çıkarıp belleği yükseltin çok rahatlayacaktır.

Bu arada G.Skill Vatan satıyor diye atmıştım. Galiba onun stokları bitmiş. Bilinmeyen satıcılardan bellek almayın. Üstteki Apacer de işinizi görecektir.

Bu az FPS olayı RAM'den dolayı mı şimdi?
VRAM de sıkıntı çıkarıyor gibime geliyor, MSFS için 8 az gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt