Ryzen 7 7800X3D 80 dereceye kadar çıkıyor

ÇağrıTR

Gelişen
Merhaba. AMD Ryzen 7 7800X3D işlemci sahibiyim. Anakartım Gigabyte X870 Aorus Elite Wi-Fi 7 ve işlemci soğutucu DeepCool AK620 Zero Dark. 2 aydan beri bu sistemi kullanıyorum. Butun sürücüler günceldir. Sorum şu sistemi ilk kurduğumda anakart BIOS'u F1'den F4 de güncelleme yaptım. En son sürüm olduğu için. 2 hafta kadar önce yeni BIOS yayınlandı F6 diye onu da yükledim. İşlemci F4 BIOS'ta iken Windows da boşta iken 35 ile 39 dereceler arası gidip geliyordu 40 dereceyi hiç görmedim.

Oyunlarda maksimum 72 dereceye çıkmıştır. F6 BIOS'a geçiş yapınca boşta 45 ile 50 dereceleri görüyor. Oyunlarda ise 85 dereceleri falan görüyorum artık. En çok da PUBG gibi bir oyunda 80 dereceyi görmesi şaşırttı. F4 BIOS'da iken PUBG'de maksimum 65 falan dereceleri görüyordum. Bunun sebebi nedir, başına gelen var mıdır? Termal macun olarak DeepCool soğutucunun içinden çıkanı kullanıyorum. BIOS ayarlarınıda stok kullanıyorum tek yaptığım ayar EXPO ayarı bütün bioslarda bunu yaptım sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deepcool'un içerisinden çıkan termal macun nedir bilmiyorum fakat eğer yetersizse MX-4 , MX-6 deniyebilirsiniz. Ek olarak son günlerde hava baya ısındı. İşlem sıcaklıklarında ortam sıcaklığı da çok önemlidir.
Dilerseniz sorun yaşamadığınız bios versiyonlarını yükleyip deneyin. Belki son yaptığınız bios güncellemesi ile işlemciye verilen voltajda vb bir problem oluyordur.

Valla 2 aydan bugüne kadar o macunu kullanıyorum.Kafami karıştıran 2 haftaya önceye kadar dereceler normal iken bios güncellemesi yapınca dengesiz sıcaklıklar görmek şaşırttı.Yavas yavaş Gigabyte markasından soğumaya başladım.Tam istediğim gibi bir denge kuramadım sistemimde.Yarin Asus ProArt LC 420 sıvı soğutmasıni monte etcem umarım bir düzelme olur.Kasamda Asus ProArt pa602 aşırı iyi hava girişi olan bir kasa.

Deepcool'un içerisinden çıkan termal macun nedir bilmiyorum fakat eğer yetersizse MX-4 , MX-6 deniyebilirsiniz. Ek olarak son günlerde hava baya ısındı. İşlem sıcaklıklarında ortam sıcaklığı da çok önemlidir.
Dilerseniz sorun yaşamadığınız bios versiyonlarını yükleyip deneyin. Belki son yaptığınız bios güncellemesi ile işlemciye verilen voltajda vb bir problem oluyordur.

Yaptım f6 dan F4 e geçtim yine aynısı oldu.Sonrasında F1 biosa geçtim bir düzelme olmadı.

R9 5900XT var bende. MX-6 + LF360 ile soğutuyorum. Kışın 70 olan işlemci şu an 85 bazen 95'e kadar uzanıp throttlinge sebep oluyor. Hava şartlarından kaynaklı olduğunu söylemek durumundayım ben de.

Üşenmedim bulunduğum şehrin haziran ayı boyunca hava durumunu kontrol ettim. İslemcinin boşta 35,39 derecelerdeki gezdiği zamanlar daha sicakmis havalar. Buyuk ihtimal arkadaşların dediği gibi ya BIOS'ya da termal macundan kaynaklı. ASUS ProArt LC 420 ile TF7'yi kullanacağım yarın bakalım normale dönecek mi ısılar.

Son düzenleme:
Dün ASUS ProArt LC 420 sıvı soğutmasınin montajını gerçekleştirdim bugün iadeye veriyorum. Soylendigi kadar sessiz ve performanslı değilmiş. DeepCool AK620 Zero Dark daha sessiz ve daha performanslı soğutuyor saçma bir şekilde.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt