Samsung S serisinin pil süreleri neden bu kadar kötü?

Kriyus

Yetkin
Makaleler
1
Hem S24 Ultra hem de S23 Ultra kullandım. Nedense Samsung'un batarya performansı beni hiç tatmin etmedi. Gerçi alıştığım için artık çok da sorun etmiyorum ama eski iPhone 11'imle neredeyse aynı ekran süresini almak pek iyi hissettirmiyor.
S24 Ultra'da ortalama 5-6 saat ekran süresi alıyorum. Bana göre bir amiral gemisinin batarya performansı böyle olmamalı. Ne yaptıysam düzelmediği için artık çok da umursamıyorum.
Sizde durumlar nasıl? Yoksa bu sorun sadece bende mi var?
Ekran sürelerini ek şeklinde koydum.
Güncel Cihazım:S24 Ultra.

Son düzenleyen: Moderatör:
S23 ile 3-4 saat arasi Wi-Fi da aliyordum. Mobil veri ve Bluetooth acikken 2.5 saati gormustum bi' ara. Pil tedarikcileri kimse degistirsinler. Afedersiniz ama les gibi batarya optimizasyonuna sahip One UI.

S23 ile 3-4 saat arasi Wi-Fi da aliyordum. Mobil veri ve Bluetooth acikken 2.5 saati gormustum bi' ara. Pil tedarikcileri kimse degistirsinler. Afedersiniz ama les gibi batarya optimizasyonuna sahip One UI.
Yazılım güzel ama pil performansı çok kötü. Telefonu ilk aldığımda üzerinde 6.1 sürümü yüklüydü ve o sürüm çok daha stabildi. Şansım olsa ona geri dönerim. 4 saat ekran süresi katlanılabilir bir süre değil. Bu telefonları bu şekilde nasıl satabiliyorlar, gerçekten anlamıyorum.
Bir sonraki telefonumda, pil konusunda ciddi bir iyileştirme olmadığı sürece Samsung tercih etmeyeceğim.

Arayüzün rezil kısmı pil optimizasyonu, arkaplan uygulamalarına el atmaları lazım.
Samsung arayüzünü sevsem de yeni cihaz alırken markayı tercih edip etmeme konusunda tereddütüm var.

S9+ kapalıyken bataryası çöküyor, açıkken de ekran kapalı olsa da yiyor. 2-3 saat görüyorum ekran süresi, eğer PUBG açıksa maksimum 1 saat dayanıyor, rezalet bir şey. Deji alacağım, değmez diye almıyorum. 3000 döngü diye laf atmayacaktım da sorun çoğunlukla One UI ile alakalı, bunu da FloydROM ile NobleROM'a geçerek anladım.

Pil tedarikcileri kimse degistirsinler.
Piyasanin hepsi ayni batarya ureticilerini kullaniyor aslinda. Neredeyse tamaminda ATL tasarimi hucreler hakim. Sunwoda ve Desay gibi yerlerde uretimi tamamlaniyor. Nadiren kendi fabrikasinda da uretiyor. Suc buyuk oranda yazilimda. Bir ara Xiaomi de ayni sorundan muzdaripti.

En kaliteli pilleri kullanıyorlar aslında ama S serisinde değişik bir şekilde agresif enerji kullanımı sorunu var. A serisinde öyle değil mesela
A serisi S serisinden daha iyi olabilir ama o seri de genele vurunca çok kötü değerler sunuyor. Misal aşağıya CMF Phone 1 değerlerini koyacağım, istediğiniz A serisi modelle kıyaslayın. Maalesef Samsung batarya/enerji optimizasyonu konusunda çok özürlü bir firma.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 48
A serisi S serisinden daha uzun pil ömrüne sahip ama işin içine Xiaomi, CMF girince zaten geride kalır normal olarak. OneUI akıcı olsa da kaynak ve enerji sömürücüsü aslında.

En kaliteli pilleri kullanıyorlar aslında ama S serisinde değişik bir şekilde agresif enerji kullanımı sorunu var. A serisinde öyle değil mesela
Ben de onu anlamıyorum. Acaba işlemci güçlü diye mi böyle oluyor?
Arayüzün rezil kısmı pil optimizasyonu, arkaplan uygulamalarına el atmaları lazım.
Samsung arayüzünü sevsem de yeni cihaz alırken markayı tercih edip etmeme konusunda tereddütüm var.
Ben de telefon değiştirirsem ya Nothing ya da OnePlus'a geçerim.
Maalesef Samsung batarya/enerji optimizasyonu konusunda çok özürlü bir firma.
Kağıt değerlerine de bakınca yüksek gibi gözüküyor, ama gerçek değerlerde berbat çıkıyor Samsung.

Bakıyorsun, internetten 9 saat pil süresi diyor ama hiç 9 saat görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…