Apple telefon çıkardığında dünya gündemini meşgul ediyor.
Türkiye dışında kimsenin umurunda bile değil. 14 Pro Max sonrasında Apple, S22 Ultra sonrasında da Samsung bitti. Daha iki gün önce işlevini bile bilmeyen insanlar şu an titreye titreye yapay zeka demekten kudurmuş durumdalar. Ayıp denen bir şey var olm telefon bu. Biri gider 10 kişi daha gelir. Zamanında AMD yanıyor Intel serin çalışıyor diye insanların başının etini yiyen neredeyse herkes şu an AMD'ye kaymış durumda. İnsanlar dürüst olmaktan çok artık kendini havalı olduğunu zannettiği için mi orasını bilemem. Ama çoğunluğu hala popüler kültür köleliğine oynuyor. Sonra yalandan bir bahane türetip kendini rezil olmaktan kurtarıyor.
Dünden beridir 5000 mAh batarya, 45W ve aynı sensör diye eleştiri yapan herkese verdikleri cevap aynı. Samsung optimizasyon yapar olur biter diyorlar. Yerim senin şimdi optimizasyonunu arkadaşım. Gidip eleştirsene bunu niye böyle yapmak yerine böyle yaptın diye? En kötü markalar bile silikon karbon 6000 mAh bataryaları ve minimum 90W değerlerini konuşuyorken bu iki marka yerinde sayıp duruyor. Sen önce 6000 mAh bataryayı 90W şarjı koy sonra gider optimizasyonu da yaparsın. Bahsettikleri optimizasyonu da gördük.
Aralarında iQOO 13, OnePlus 13, iPhone 16 Pro Max, Samsung S24 Ultra, Pixel 9 Pro XL ve OnePlus 12 gibi modeller olan batarya testi hakkında video yapıldı. 6100MAH batarya, 2K ekran ve 8 Elite işlemci gibi güçlü özellikler ile gelen Xiaomi 15 Pro rakipleri arasından en güçlü model olan iQOO 13'e yaklaşık yarım saat bir fark atarak 13 saat 1 dakika bir süre ile batarya testini birinci bitirmiş oldu. Testi aralarında sonuncu olarak bitiren Pixel 9 Pro XL 10 saat 2 dakika ekran süresi almış oldu. Aşağıya diğer telefonların sürelerini ve ulaştıkları en yüksek sıcaklıkları bırakıyorum. Yazılımı...
Al mesela herkesin leş gibi işletim sistemi diye dilinden düşürmediği ve optimize değil dediği Xiaomi ikisini de tokatlamış geçmiş. Şimdi burada Xiaomi, Samsung ve Apple'ı optimizasyon yaptığı için mi geçmiş?
Yıllardır birbiriyle yarışan iki marka insanların arzularının sönmesi ve az ile yetinmesiyle bu hale geldi. Ön yargılı yaklaşıp başka markalara yaklaşılmazsa daha bu ikisi de böyle devam eder. Mecbur ya da fanboy değilseniz başka marka satın alın. Vivo, Xiaomi, Honor, OnePlus, Pixel veya diğerleri. Hepsi mi kötü sanki? Değil. Bu saydıklarımın içinden illaki isteklerinizi karşılayan 5 tane model çıkar. Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz. Ben yeniliklere açık değilim mağarada yaşıyorum diyorsan sıkıntı yok. Yine al kullan. Zaten kar hedefleyen şirketler olduğu için başkası ezip geçince mecbur istese de istemese de ürünleri geliştirecek.
Tabii biz anlatsakta yine kimsenin umurunda olmadığı için sıkıntı yok. Aynen yedirmeye devam.