Çözüldü Secure Boot açtıktan sonra ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cswer

Çalışkan
Bugün Valorant oynarken oyundan attı, Secure Boot'u açtırdı. Ondan sonra ne görüntü alabiliyorum ne de bu hata düzelmiyor. RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı. BIOS pilini çıkar tak yaptım olmadı. Ne yapabilirim nasıl düzelir? Bugüne ödevim vardı ödevim de yandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sapphire Nitro+ RX580 modeli hocam kötü bir modelde değil.

Kötü olması ile alakalı değil, UEFI çalışmaması ile alakalı, o kartların genel sorunu.

Ekran kartının arkasında bir anahtar olacak, BIOS Switch yazar plakada, küçük bir Switch, sistem kapalıyken o anahtarı diğer tarafa çekip sistemi açın, bakalım görüntü verecek mi?

Screenshot_2025-04-20-01-27-29-34_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp
Bugün Valorant oynarken oyundan attı, Secure Boot'u açtırdı. Ondan sonra ne görüntü alabiliyorum ne de bu hata düzelmiyor. RAM'lerin yerini değiştirdim olmadı. BIOS pilini çıkar tak yaptım olmadı. Ne yapabilirim nasıl düzelir? Bugüne ödevim vardı ödevim de yandı.
Başka bir arayı değiştirdiniz mi? Ya da anakart marka model vs yazarmısınız. Bende bi kere valorant için anakart indirmiştim.

BIOS'a girebiliyorsan Secure Boot'u geri kapat. Giremiyorsan;
  1. Bilgisayarı tamamen kapat, fişi çek.
  2. BIOS pilini çıkar.
  3. Anakartta "CLR_CMOS" pinleri varsa (2 pin yan yana), tornavidayla 10-15 saniye kısa devre yap.
  4. Pil takılmadan önce biraz bekle (en az 30 saniye).
  5. Pili geri tak, sistemi çalıştır.

Son düzenleme:
BIOS'a girebiliyorsan Secure Boot'u geri kapat. Giremiyorsan;
  1. Bilgisayarı tamamen kapat, fişi çek.
  2. BIOS pilini çıkar.
  3. Anakartta "CLR_CMOS" pinleri varsa (2 pin yan yana), tornavidayla 10-15 saniye kısa devre yap.
  4. Pil takılmadan önce biraz bekle (en az 30 saniye).
  5. Pili geri tak, sistemi çalıştır.

Hocam fotoğraf atayım hemen bilgisayarcıya götürmek istemiyorum.

Gigabyte A520M k V2.
RX580 ekran kartım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt